Kamerstuk 33436-11

Amendement van het lid Paulus Jansen dat regelt dat de nadere regels gedefinieerd moeten zijn bij een verordening, vastgesteld door de gemeenteraad

Dossier: Wijziging van de Leegstandwet in verband met de verruiming van de mogelijkheden voor tijdelijke verhuur bij leegstand van gebouwen en woningen

Gepubliceerd: 13 maart 2013
Indiener(s): Paulus Jansen (SP)
Onderwerpen: huisvesting organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33436-11.html
ID: 33436-11

15,3 %
84,7 %

GL

SP

D66

PvdA

CU

PvdD

PVV

CDA

50PLUS

SGP

VVD


Nr. 11 AMENDEMENT VAN HET LID PAULUS JANSEN

Ontvangen 13 maart 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel A, komt onderdeel 9 te luiden:

9. Het veertiende lid (nieuw) komt te luiden:

  • 14. Door de gemeenteraad kunnen nadere regels gegeven worden omtrent de tijdelijke huur en verhuur van woonruimte in de zin van dit artikel.

Toelichting

In het wetsvoorstel kunnen gemeenten uitsluitend nadere eisen stellen bij vergunning voor de tijdelijke verhuur van woonruimte in gebouwen (niet zijnde woonruimte) en woonruimte in huurwoningen in afwachting van sloop of renovatie. Dit amendement verruimt de mogelijkheden voor nadere regels.

De praktijk van de stadsvernieuwing laat zien dat lokaal maatwerk nodig kan zijn om de leefbaarheid tijdens een transformatieproces op peil te houden.

Ter borging van de rechtszekerheid voor de verhuurders regelt het amendement dat de nadere regels gedefinieerd moeten zijn bij een verordening, vastgesteld door de gemeenteraad. Op deze wijze wordt willekeur bij het stellen van nadere regels uitgesloten.

Paulus Jansen