Kamerstuk 33426-14

Amendement van het lid Klein dat regelt dat het digitaal standaardprogrammapakket, voor zover het betreft televisieprogrammakanalen, in elk geval twee televisieprogrammakanalen met thematisch programma-aanbod van de landelijke publieke mediadienst bevat

Dossier: Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met de verspreiding van televisie- en radio- programmakanalen door middel van omroepnetwerken en omroepzenders en de vaststelling van de minimale omvang van het standaard pakket televisie- en radioprogrammakanalen

Gepubliceerd: 4 juni 2013
Indiener(s): Norbert Klein (50PLUS)
Onderwerpen: cultuur en recreatie media
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33426-14.html
ID: 33426-14
Wijzigingen: 33426-17

Nr. 14 AMENDEMENT VAN HET LID KLEIN

Ontvangen 4 juni 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel F, komt artikel 6.13, derde lid, onderdeel c, te luiden:

  • c. twee televisieprogrammakanalen van de landelijke mediadienst, niet zijnde algemene programmakanalen.

II

In artikel I wordt onderdeel H als volgt gewijzigd:

1. In artikel 6.14b wordt de zinsnede «de onderdelen b, c en d van artikel 6.13, derde lid» vervangen door: de onderdelen b en d van artikel 6.13, derde lid.

2. In artikel 6.14c, tweede lid, wordt de zinsnede «derde lid, onderdelen c en d» vervangen door: derde lid, onderdeel d.

Toelichting

Themakanalen (zoals Journaal 24 en Politiek 24) worden publiek gefinancierd en dienen voor iedereen beschikbaar te zijn.

Dit amendement regelt dat het digitaal standaardprogrammapakket, voor zover het betreft televisieprogrammakanalen, in elk geval twee televisieprogrammakanalen met thematisch programma-aanbod van de landelijke publieke mediadienst bevat.

Klein