Kamerstuk 33400-XIII-128

Reactie op de aangenomen motie van de leden Mei Li Vos en Gesthuizen (Kamerstuk 33400-XIII, nr. 45) voor medefinanciering van de activiteiten van de Fraudehelpdesk

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (XIII) voor het jaar 2013

Gepubliceerd: 29 januari 2013
Indiener(s): Henk Kamp (minister economische zaken) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-XIII-128.html
ID: 33400-XIII-128

Nr. 128 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 29 januari 2013

Op 16 januari jl. hebben de leden Gesthuizen en Vos een motie ingediend voor medefinanciering van de activiteiten van de Fraudehelpdesk ten laste van de departementale begroting van het Ministerie van Economische Zaken (Kamerstuk 33 400 XIII, nr. 45).

Ik sta hier in beginsel positief tegenover vanwege het grote belang dat ik hecht aan het bestrijden van fraude in het algemeen en tegen ondernemers in het bijzonder. De Fraudehelpdesk heeft in de afgelopen twee jaar laten zien dat zij hieraan een waardevolle bijdrage kan leveren.

Wel heb ik, voordat ik het hele gevraagde bedrag beschikbaar maak, de behoefte om met mijn ambtgenoot van Veiligheid en Justitie te overleggen over de hoogte van de ingediende begroting van de Fraudehelpdesk. De stijging van € 0,5 miljoen naar € 1,2 miljoen acht ik op dit moment nog onvoldoende onderbouwd.

Verder wil ik op korte termijn kijken naar een wijze om de eerder ook door uw Kamer veronderstelde bijdrage van de belanghebbenden, bijvoorbeeld in de vorm van preventieabonnementen zoals genoemd in de initiatiefnota van het lid Koppejan, vorm te geven.

Beide genoemde punten kunnen invloed hebben op het bedrag dat ten laste van de begroting van het Ministerie van Economische Zaken dient te worden gebracht.

De minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp