Kamerstuk 33400-VIII-156

Reactie op verzoek van het lid Van Meenen over het bericht dat de onderhandelingen over het Onderwijsakkoord zijn gestaakt

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2013

Gepubliceerd: 5 juli 2013
Indiener(s): Jet Bussemaker (minister onderwijs, cultuur en wetenschap) (PvdA)
Onderwerpen: begroting cultuur cultuur en recreatie financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-VIII-156.html
ID: 33400-VIII-156

Nr. 156 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 5 juli 2103

In het ordedebat van 2 juli (Handelingen II, 2012/13, nr. 102) heeft uw Kamer verzocht om een brief over de onderhandelingen over een Nationaal Onderwijsakkoord.

De onderhandelingen met Stichting van het Onderwijs over een Nationaal Onderwijsakkoord zijn voorlopig gestopt. Het kabinet betreurt het dat het op dit moment niet mogelijk was om het overleg voort te zetten. Het overleg met de Stichting van het Onderwijs zal zo spoedig mogelijk worden hervat. De inhoudelijke inzet van het kabinet hangt direct samen met het regeerakkoord.

Daarnaast heeft uw Kamer in een motie (Kamerstuk 33 400 VIII, nr. 79) het kabinet verzocht een notitie voor te bereiden over arbeidsparticipatie van ouderen in het onderwijs. Omdat dit ook onderwerp van gesprek is in de onderhandelingen over een Nationaal Onderwijsakkoord, zal ik u hierover informeren wanneer meer bekend is over een Nationaal Onderwijsakkoord.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker