Kamerstuk 33400-VIII-152

Uitwerking van de ambitie in het Regeerakkoord "Bruggen Slaan' over meer gymlesuren op school

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2013

Gepubliceerd: 19 juni 2013
Indiener(s): Sander Dekker (staatssecretaris onderwijs, cultuur en wetenschap) (VVD)
Onderwerpen: begroting cultuur cultuur en recreatie financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-VIII-152.html
ID: 33400-VIII-152

Nr. 152 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 19 juni 2013

In het Regeerakkoord «Bruggen Slaan» is de ambitie opgenomen om naar meer gymlesuren in het primair onderwijs te streven. In het schriftelijk overleg van 19 december 2012 (Kamerstuk 33 400 VIII, nr. 120) heb ik uw Kamer toegezegd om u dit voorjaar te informeren over mijn ambities met betrekking tot deze afspraak.

De middelen die nodig zijn om deze ambitie te realiseren zijn onderdeel van de grotere investering die in het Regeerakkoord is afgesproken. Deze investering hangt samen met het nationaal onderwijsakkoord waarover thans nog met de Stichting van het Onderwijs wordt gesproken. Vervolgens ga ik met de sector in overleg over de uitwerking van de financiële maatregelen in sectorale deelakkoorden.

Daarom zal ik uw Kamer in het najaar, wanneer er afspraken zijn gemaakt over de inzet van de middelen, informeren over de uitwerking van mijn plannen om meer gymlesuren in het primair onderwijs mogelijk te maken.

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, S. Dekker