Kamerstuk 33400-VIII-121

Evaluatie commissie Vermogensbeheer Onderwijsinstellingen (commissie Don)

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2013

Gepubliceerd: 7 januari 2013
Indiener(s): Jet Bussemaker (minister onderwijs, cultuur en wetenschap) (PvdA), Sander Dekker (staatssecretaris onderwijs, cultuur en wetenschap) (VVD)
Onderwerpen: begroting cultuur cultuur en recreatie financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-VIII-121.html
ID: 33400-VIII-121

Nr. 121 BRIEF VAN DE MINISTER EN STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 7 januari 2013

Bij de aanbieding van het rapport van de commissie Vermogensbeheer Onderwijsinstellingen (commissie Don) (Kamerstuk 32 123 VIII, nr. 30) heb ik u verschillende acties toegezegd, welke te onderscheiden zijn in het verbeteren van de financiële deskundigheid, toezicht en schatkistbankieren. Tevens heb ik u toen gemeld dat ik deze acties eind 2012 zou evalueren. Ook zijn bij AO’s verschillende toezeggingen gedaan die betrekking hebben op de acties naar aanleiding van de commissie Don.

Over een deel van de toegezegde acties heeft u de rapporten al ontvangen zoals het onderzoek van de inspectie naar onderwijsinstellingen in het primair en voortgezet onderwijs met een hoge kapitalisatiefactor en het onderzoek naar het bepalen van een waarde van de kapitalisatiefactor voor het MBO en HO.

Naar aanleiding van het rapport van de commissie Amarantis en de financiële positie van het MBO heb ik u toegezegd in het voorjaar 2013 te informeren over de besturing van het onderwijs. De evaluatie van de acties op het terrein van de financiële deskundigheid en het schatkistbankieren van de commissie Don zullen worden meegenomen in deze brief, evenals de motie Elias en Van Gent over de financiële deskundigheid (Kamernummer 33 000 VIII, nr. 196).

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, S. Dekker