Kamerstuk 33400-IV-6

Reactie op verzoek van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties om een update van de stand van zaken m.b.t. het onderzoek van Transparency International op Curaçao

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van Koninkrijksrelaties (IV) voor het jaar 2013

Gepubliceerd: 22 oktober 2012
Indiener(s): Liesbeth Spies (minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-IV-6.html
ID: 33400-IV-6

Nr. 6 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 22 oktober 2012

Per brief (d.d. 10 oktober 2012) heeft de griffier van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties namens de commissie verzocht om een update van de stand van zaken met betrekking tot het onderzoek van Transparency International op Curaçao.

Transparency International is inmiddels daadwerkelijk begonnen met het onderzoek in Curaçao. Het onderzoek heeft de vorm van een National Integrity System Assessment (zie Tweede Kamerstukken 2011–2012, 33 000 IV, nr. 77). Transparency International was de eerste helft van september jl. op Curaçao. Van de interim-regering heb ik vernomen dat Transparency International zeer recent nader overleg met hen heeft gevraagd om een verlenging en een aanpassing van het tijdschema te bespreken i.v.m. de ontwikkelingen van de laatste tijd en de invloed daarvan op het onderzoek. Ik wacht verdere berichtgeving daarover af.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, J. W. E. Spies