Kamerstuk 33348-74

Amendement van het lid Klein waarin wordt geregeld dat nu de Minister van EZ gebieden aanwijst als speciale beschermingszones, hij ook verantwoordelijk moet zijn voor de instandhoudingsmaatregelen en passende maatregelen

Dossier: Regels ter bescherming van de natuur (Wet natuurbescherming)

Gepubliceerd: 15 juni 2015
Indiener(s): Norbert Klein (Klein)
Onderwerpen: natuur- en landschapsbeheer natuur en milieu
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33348-74.html
ID: 33348-74

12,0 %
88,0 %

PvdA

CDA

GL

50PLUS

SP

D66

Houwers

GrKÖ

PVV

CU

GrBvK

VVD

SGP

Klein

Van Vliet

PvdD


Nr. 74 AMENDEMENT VAN HET LID KLEIN

Ontvangen 15 juni 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Artikel 2.2 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt «gedeputeerde staten dragen ervoor zorg dat in hun provincie» vervangen door: Onze Minister draagt ervoor zorg dat in de provincies.

2. In het tweede lid «gedeputeerde staten dragen ervoor zorg dat in hun provincie» vervangen door: Onze Minister draagt ervoor zorg dat in de provincies.

II

Artikel 2.3 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid komt de eerste volzin te luiden: Onze Minister stelt voor de provincies waarin een op grond van artikel 2.1 aangewezen Natura-2000 gebied is gelegen, voor dat gebied een beheerplan vast.

2. In het vijfde lid wordt «van de gedeputeerde staten, bedoeld in het eerste lid» vervangen door: van Onze Minister.

3. In het zesde lid wordt «gedeputeerde staten kunnen» vervangen door «Onze Minister kan» en wordt «behoeven zij» vervangen door: behoeft hij.

III

Artikel 2.4 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt «gedeputeerde staten leggen» vervangen door «Onze Minister legt» en wordt «aan degene die in hun provincie een handeling verricht» vervangen door: aan degene die in een provincie een handeling verricht.

2. In het tweede lid wordt «kunnen gedeputeerde staten» vervangen door «kan Onze Minister», wordt «gedeputeerde staten stellen» vervangen door «Onze Minister stelt» en wordt «zenden dit toe of reiken dit uit» vervangen door: zendt dit toe of reikt dit uit.

3. In het derde lid wordt «provinciale staten stellen» vervangen door «Onze Minister stelt» en wordt «geven gedeputeerde staten» vervangen door: geeft Onze Minister.

IV

In artikel 2.5 komt het eerste lid te luiden:

  • 1. Onze Minister verbiedt of beperkt de toegang tot een in een provincie gelegen Natura 2000-gebied of een in een provincie gelegen gedeelte van een Natura 2000-gebied, indien dat nodig is gelet op de instandhoudingsdoelstellingen voor dat gebied.

V

Artikel 2.6 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt «gedeputeerde staten verrichten in hun provincie feitelijke handelingen of laten deze verrichten» vervangen door: Onze Minister verricht in een provincie feitelijke handelingen of laat deze verrichten.

2. In het tweede lid wordt «gedeputeerde staten kunnen in hun provincie» vervangen door: Onze Minister kan in een provincie.

3. In het vierde lid wordt «gedeputeerde staten gaan» vervangen door «Onze Minister gaat», wordt «dan nadat zij» vervangen door «dan nadat hij» en wordt «hebben medegedeeld» vervangen door: heeft medegedeeld.

VI

Artikel 2.7 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het tweede lid wordt «gedeputeerde staten» vervangen door: Onze Minister.

2. In het derde lid wordt «gedeputeerde staten verlenen» vervangen door: Onze Minister verleent.

VII

Artikel 2.8 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het derde lid wordt «gedeputeerde staten verlenen» vervangen door: Onze Minister verleent.

2. In het zevende lid vervalt:, onderscheidenlijk gedeputeerde staten melden.

3. In het negende lid wordt «houden gedeputeerde staten» vervangen door: houdt Onze Minister.

VIII

In artikel 2.10 vervallen het derde, vierde en vijfde lid.

Toelichting

Indiener is van mening dat nu de Minister van Economische Zaken gebieden aanwijst als speciale beschermingszones, aangeduid als Natura 2000 gebied of bijzonder nationaal natuurgebied, die Minister ook verantwoordelijk moet zijn voor de instandhoudingsmaatregelen en passende maatregelen. Die lijn volgend is het ook logisch dat de Minister ook plannen, projecten en andere handelingen betrekking hebbend op een Natura 2000 gebied beoordeelt.

Klein