Gepubliceerd: 25 oktober 2012
Indiener(s): Joop Atsma (staatssecretaris infrastructuur en waterstaat) (CDA)
Onderwerpen: bodem natuur en milieu
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33150-8.html
ID: 33150-8
Origineel: 33150-2

Nr. 8 TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 25 oktober 2012

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

Artikel VII komt te luiden:

ARTIKEL VII

De artikelen van deze wet treden in werking op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip, dat voor de verschillende artikelen of onderdelen daarvan verschillend kan worden vastgesteld.

Toelichting

De eerste nota van wijziging op dit wetsvoorstel strekte ertoe de reikwijdte van het voorgestelde artikel 55ab te verduidelijken door middel van een inkleuring van categorieën bedrijfsactiviteiten bij algemene maatregel van bestuur. Artikel 55ab, zoals dat luidt na de nota van wijziging, kan niet in werking treden voordat die maatregel tot stand is gekomen. Een ontwerpbesluit is thans in voorbereiding en zal dit najaar aan de Raad van State worden voorgelegd voor advies.

Deze tweede nota van wijziging voorziet in de mogelijkheid tot gedifferentieerde inwerkingtreding van het wetsvoorstel, teneinde te voorkomen dat het bevoegd gezag en het bedrijfsleven onnodig lang zouden moeten wachten op de mogelijkheden die de rest van het wetsvoorstel biedt voor versnelling en vereenvoudiging van procedures (en de bijbehorende vermindering van administratieve lasten en uitvoeringslasten), ingeval de voortgang van de totstandkoming van de genoemde algemene maatregel van bestuur geen gelijke tred zou houden met de parlementaire behandeling van dit wetsvoorstel.

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, J. J. Atsma