Kamerstuk 33129-39

Gewijzigd amendement van het lid Karabulut ter vervanging van nr. 9 over het beperken van het huishoudinkomen tot huurders en medehuurders

Dossier: Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte (huurverhoging op grond van inkomen)

Gepubliceerd: 6 april 2012
Indiener(s): Sadet Karabulut
Onderwerpen: huisvesting huren en verhuren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33129-39.html
ID: 33129-39
Origineel: 33129-9

34,7 %
65,3 %

PVV

CU

VVD

GL

PvdD

D66

SP

SGP

CDA

PvdA

Brinkman


Nr. 39 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID KARABULUT TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 9

Ontvangen 6 april 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel C, wordt in artikel 252a, tweede lid, onder b, «de overige bewoners van een woonruimte, met dien verstande dat van een overige bewoner die op 1 januari van het jaar waarin de voorgestelde dag van ingang van de voorgestelde huurprijs is gelegen de leeftijd van 23 jaar nog niet heeft bereikt het bedrag van het inkomensgegeven slechts in aanmerking wordt genomen voor zover dat meer bedraagt dan de vrije voet, bedoeld in artikel 3.17 van de Wet studiefinanciering 2000, als geldend in het peiljaar;» vervangen door: de medehuurders.

II

In artikel II, onderdeel C, artikel 10, tweede lid, eerste volzin, wordt «overige bewoners» vervangen door: medehuurders.

III

Artikel IIa vervalt.

Toelichting

Dit amendement regelt dat alleen het inkomen van de huurder en eventuele mede huurders wordt meegeteld bij het vaststellen van het inkomen voor de extra huurverhoging zoals voorgesteld. Bewoners die geen mede huurder zijn zoals kinderen, partner waarbij geen sprake is van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, andere familieleden of een onderhuurder zijn immers geen partij in de huurovereenkomst en kunnen derhalve ook geen rechten doen gelden op het verhuurde.

Karabulut