Kamerstuk 33127-22

Amendement van het lid Leijten over toezicht van de IGZ op de organisaties die huishoudelijke verzorging en begeleiding verlenen in opdracht van de gemeenten

Dossier: Wijziging van de Wet maatschappelijke ondersteuning in verband met de uitbreiding van gemeentelijke taken op het terrein van de begeleiding en een gewijzigde verdeling van de bestuurlijke verantwoordelijkheid

Gepubliceerd: 3 april 2012
Indiener(s): Renske Leijten (SP)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33127-22.html
ID: 33127-22

Nr. 22 AMENDEMENT VAN HET LID LEIJTEN

Ontvangen 3 april 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel E, komt de aanhef te luiden: De artikelen 6 en 6a worden vervangen door:.

II

Na artikel 6 wordt, onder vernummering van artikel 6a tot artikel 6b, een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 6a

  • 1. De Inspectie voor de Gezondheidszorg houdt toezicht op de verstrekker van de voorziening in natura, bedoeld in artikel 6, eerste lid.

  • 2. Bij algemene maatregel van bestuur worden regels gesteld over de inrichting van het toezicht als bedoeld in het eerste lid.

Toelichting

Met dit amendement regelt de indiener dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) toezicht houdt op de organisaties die huishoudelijke verzorging en begeleiding verlenen in opdracht van de gemeenten.

De indiener is van mening dat het van belang is om, gelijk voor alle inwoners van Nederland, een onafhankelijke toezichthouder te hebben die toezicht houdt op kwaliteit en toegankelijkheid van zorg. Of de zorg in het kader van de AWBZ, WMO, ZVW of een ander betalingsregime georganiseerd wordt, doet volgens de indiener niet ter zake.

Leijten