100,0 %
0,0 %

PvdD

GL

CU

CDA

SP

VVD

SGP

D66

PVV

PvdA


Nr. 15 AMENDEMENT VAN HET LID VAN VLIET C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 141

Ontvangen 7 februari 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel IV wordt na artikel 1:112 een artikel toegevoegd, luidende:

Artikel 1:113

  • 1. Met steun aan een financiële onderneming wordt voor de toepassing van artikel 1:112, eerste lid, gelijkgesteld:

    • a. een deelneming van de Staat der Nederlanden in verband met de stabiliteit van het financiële stelsel in die onderneming, of:

    • b. indien de financiële onderneming deel uitmaakt van een groep als bedoeld in artikel 24b van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek: een deelneming van de Staat der Nederlanden in verband met de stabiliteit van het financiële stelsel in een andere tot die groep behorende groepsmaatschappij.

  • 2. De gelijkstelling, bedoeld in het eerste lid, eindigt zodra met de afbouw van de deelneming van de Staat der Nederlanden een aanvang is gemaakt en de eerste vervreemding van door de Staat der Nederlanden gehouden aandelen daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Toelichting

Dit amendement regelt dat middels een gelijkstelling het bonusverbod wordt uitgebreid naar deelnemingen van de Staat der Nederlanden in verband met de stabiliteit van het financiële stelsel. De uitbreiding omvat zowel de situatie waarbij de Staat der Nederlanden een deelneming heeft in een financiële onderneming zelf, als de situatie waarbij de Staat niet in die onderneming de deelneming heeft zoals bij ASR Verzekeringen, maar deze heeft in een groep waar de financiële onderneming onderdeel van uitmaakt. Zodra de Staat de deelneming in deze andere ondernening vermindert, vervalt de gelijkstelling.

Van Vliet Blanksma-Van den Heuvel Huizing