Gepubliceerd: 28 oktober 2011
Indiener(s): Henk Kamp (minister sociale zaken en werkgelegenheid) (VVD)
Onderwerpen: organisatie en beleid sociale zekerheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32878-7.html
ID: 32878-7
Origineel: 32878-2

Nr. 7 NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 31 oktober 2011

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

Artikel V komt te luiden:

ARTIKEL V INWERKINGTREDING

1. De artikelen van deze wet treden in werking op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip, dat voor de verschillende artikelen of onderdelen daarvan verschillend kan worden vastgesteld.

2. Bij het vaststellen van het in het eerste lid genoemde tijdstip van inwerkingtreding wordt in acht genomen dat, indien het Staatsblad waarin deze wet wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 31 december 2011, artikel I voor personen die voor de datum van uitgifte van genoemd Staatsblad recht op kinderbijslag hebben, in werking treedt met ingang van de eerste dag van het kalenderkwartaal die gelegen is minstens zes kalendermaanden na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin deze wet wordt geplaatst.

3. Bij het vaststellen van het in het eerste lid genoemde tijdstip van inwerkingtreding wordt in acht genomen dat, indien het Staatsblad waarin deze wet wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 31 december 2011 de artikelen II en IV voor personen die voor de datum van uitgifte van genoemd Staatsblad recht op een uitkering op grond van de Algemene nabestaandenwet respectievelijk een uitkering op grond van artikel 62 van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen hebben, in werking treden met ingang van de eerste dag van de kalendermaand die gelegen is minstens zes kalendermaanden na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin deze wet wordt geplaatst.

Toelichting

Voor wat de AKW, Anw en de WGA-vervolguitkering betreft zal dit wetsvoorstel in werking treden met ingang van 1 juli 2012. De wijzigingen in de WKB treden, om uitvoeringstechnische redenen, met ingang van 1 januari 2013 in werking. De beoogde datum van publicatie in het Staatsblad van dit wetsvoorstel is gelegen voor 1 januari 2012. Dit zodat personen die op dat moment reeds een uitkering hebben, die op grond van dit wetsvoorstel zal worden aangepast, tenminste zes maanden de tijd hebben om de nodige maatregelen te treffen om het inkomensverlies dat met dit wetsvoorstel gepaard gaat zo goed mogelijk op te vangen.

De voorgestelde wijziging van de inwerkingtredingsbepaling middels deze nota van wijziging is bedoeld om te borgen dat de bedoelde gewenningsperiode van zes maanden voor deze groep ook in acht wordt genomen mocht het wetsvoorstel niet gepubliceerd zijn voor 1 januari 2012.

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H. G. J. Kamp