Kamerstuk 32862-27

Nader gewijzigd amendement van het lid Wiegman-van Meppelen Scheppink ter vervanging van nr. 21 over het invoegen van een formele inspraakmogelijkheid voor het wijzigen van het plafond voor het plaatsgebonden risico

Dossier: Wijziging van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen en enige andere wetten in verband met de totstandkoming van een basisnet (Wet basisnet)

Gepubliceerd: 6 juni 2012
Indiener(s): Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink (CU)
Onderwerpen: economie natuur en milieu stoffen transport
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32862-27.html
ID: 32862-27
Origineel: 32862-21
Wijzigingen: 32862-38

Nr. 27 NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID WIEGMAN-VAN MEPPELEN SCHEPPINK TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 21

Ontvangen 6 juni 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel B, wordt aan artikel 14 een lid toegevoegd, luidende:

  • 5. Een wijziging van de risicoplafonds, als bedoeld in het eerste lid, vindt niet eerder plaats dan vier weken nadat aan belanghebbenden de mogelijkheid is geboden wensen en bedenkingen ter kennis van Onze Minister te brengen.

Toelichting

Dit amendement regelt een formele inspraakmogelijkheid voor het wijzigen van het plafond voor het plaatsgebonden risico. Dit is noodzakelijk gezien de vergaande bevoegdheid om bij ministeriele regeling wijzigingen in het systeem aan te brengen en het feit dat hierbij conform artikel 12 verschillende belangen (economisch, ruimtelijk en maatschappelijk) moeten worden afgewogen die strijdig met elkaar kunnen zijn.

Wiegman-van Meppelen Scheppink