Kamerstuk 32862-20

Amendement van het lid Wiegman-van Meppelen Scheppink over het mogelijk maken van bezwaar en beroep tegen de aanpassing van risicoplafonds

Dossier: Wijziging van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen en enige andere wetten in verband met de totstandkoming van een basisnet (Wet basisnet)


41,3 %
58,7 %

PVV

SGP

PvdD

Brinkman

CU

CDA

D66

GL

SP

VVD

PvdA


Nr. 20 AMENDEMENT VAN HET LID WIEGMAN-VAN MEPPELEN SCHEPPINK

Ontvangen 6 juni 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel E, wordt in artikel 50 de zinsnede «en 24, tweede lid» vervangen door: , 24, tweede lid en artikel 14, eerste, tweede en derde lid.

II

In artikel III komt het zesde lid te luiden:

  • 6. Artikel 13, eerste lid, van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen.

III

In artikel IV wordt de zinsnede «de artikelen 13, eerste lid, en 14, eerste, tweede en derde lid» steeds vervangen door: artikel 13, eerste lid.

Toelichting

Dit amendement regelt dat aanpassing van risicoplafonds vatbaar is voor bezwaar en beroep. Bij het vaststellen van risicoplafonds is niet alleen sprake van ruimtelijke belangen en economische belangen. Het vaststellen van de plafonds heeft ook invloed op de veiligheid van omwonenden. Indien omwonenden te maken krijgen met een hoger risicoplafond dan voorheen was vastgesteld moeten zij hiertegen in beroep kunnen gaan. Hetzelfde geldt voor vervoerders die van mening zijn dat in de belangafweging hun belangen te zeer worden geschaad.

Wiegman-van Meppelen Scheppink