Kamerstuk 32812-10

Gewijzigd amendement van het lid Van der Ham ter vervanging van nr. 7 over het scheppen van de mogelijkheid voor ouders om bedenkingen kenbaar te kunnen maken tegen het ontwikkelingsperspectief

Dossier: Wijziging van onder meer de Wet op de expertisecentra in verband met de kwaliteit van het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs

Gepubliceerd: 8 december 2011
Indiener(s): Boris van der Ham (D66)
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap overige vormen van onderwijs
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32812-10.html
ID: 32812-10
Origineel: 32812-7

44,7 %
55,3 %

PvdA

SP

VVD

GL

Brinkman

D66

SGP

PVV

PvdD

CU

CDA


Nr. 10 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VAN DER HAM TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 7

Ontvangen 8 december 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel R, wordt aan artikel 41a, tweede lid, een volzin toegevoegd, luidende: In het vastgestelde ontwikkelingsperspectief wordt de procedure, bedoeld in artikel 41b, vermeld.

II

In artikel I, wordt na onderdeel R, een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ra

Na artikel 41a wordt een artikel toegevoegd, luidende:

Artikel 41b. Overleg met de ouder

  • 1. Indien de ouders, dan wel de leerling, indien deze meerderjarig en handelingsbekwaam is, niet instemmen met het vastgestelde ontwikkelingsperspectief, bedoeld in artikel 41a, eerste of tweede lid, kunnen zij daartegen bij het betreffende bevoegd gezag, binnen vier weken na vaststelling, hun bedenkingen schriftelijk kenbaar maken.

  • 2. Het betreffende bevoegd gezag hoort binnen vier weken na ontvangst van de bedenkingen, bedoeld in het eerste lid, de ouders, onderscheidenlijk de leerling, indien deze meerderjarig en handelingsbekwaam is, alsmede de commissie voor de begeleiding dan wel de commissie van onderzoek, over de ingebrachte bedenkingen.

  • 3. Het betreffende bevoegd gezag beslist binnen vier weken na het horen, bedoeld in het tweede lid, over de bedenkingen en stelt, waar nodig, een nieuw ontwikkelingsperspectief voor de leerling vast. Artikel 41a, tweede lid, laatste volzin, is niet van toepassing op het krachtens dit lid vastgestelde ontwikkelingsperspectief.

Toelichting

Dit amendement geeft ouders de kans om bedenkingen in te brengen tegen het vastgestelde ontwikkelingsperspectief, deze bedenkingen kunnen reden zijn het perspectief aan te passen. Op deze aanpassingen is de Awb niet van toepassing, net als dat deze niet van toepassing is op de vaststelling van de ontwikkelingsperspectieven.

Van der Ham