Kamerstuk 32500-VIII-140

Reactie op verzoek om een beleidsreactie inzake verscheidene onderzoeken en nota’s voor het AO over referentieniveaus en PISA op dinsdag 15 februari 2011

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2011

Gepubliceerd: 8 februari 2011
Indiener(s): Marja van Bijsterveldt (minister onderwijs, cultuur en wetenschap) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32500-VIII-140.html
ID: 32500-VIII-140

Nr. 140 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 8 februari 2011

In uw brief van 3 februari jl. (2011D05399) verzoekt u mij om uw Kamer voor het algemeen overleg over referentieniveaus en PISA op dinsdag 15 februari, een beleidsreactie te doen toekomen aangaande de volgende documenten:

  • de discussienota van de SGP «Meesterlijk onderwijs: zorg voor kwaliteit en prestaties»,

  • het onderzoek van dhr Scheerens «Visies op onderwijskwaliteit» en

  • het onderzoek van dhr Roeleveld «Schoolprestaties van oude en nieuwe gewichtenleerlingen».

Een beleidsreactie op deze nota en onderzoeken wil ik betrekken bij een aantal nog te verwachten notities en rapportages eind april. Zo ben ik voornemens u eind april het Actieplan Primair Onderwijs «Basis voor Presteren» toe te zenden, alsmede de voortgangsrapportage taal en rekenen in het kader van de referentieniveaus. Hierbij ontvangt u ook de monitorrapportage taal en rekenen Cito over de jaren 2009/2010 en het concept-examenbesluit VO en MBO inzake toets en examens Nederlands en Rekenen VO en MBO. Het Onderwijsverslag van de Inspectie van het Onderwijs ontvangt u tevens eind april.

Daarnaast heb ik uw Kamer met mijn brief dd. 7 december 2010 (Tweede Kamer, vergaderjaar 2010–2011, 32 500 VIII nr. 76) geïnformeerd over mijn adviesaanvraag bij de Onderwijsraad aangaande het Actieplan Voortgezet Onderwijs «Beter Presteren». Dit advies verwacht ik eind februari en ik zal u dit per omgaande toezenden. Ik verwacht u in mei het Actieplan Voortgezet Onderwijs «Beter Presteren» te kunnen aanbieden.

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J. M. van Bijsterveldt-Vliegenthart