Kamerstuk 32500-B-16

Stand van zaken POR onderzoeken gemeentefonds

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van het gemeentefonds voor het jaar 2011

Gepubliceerd: 30 mei 2011
Indiener(s): Piet Hein Donner (minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32500-B-16.html
ID: 32500-B-16

Nr. 16 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 30 mei 2011

In mijn brief van 15 februari (kamerstuk 32 500 C, nr. 4) heb ik aangegeven u voor de zomer per brief te informeren over de resultaten van de eerste fase van het onderzoek naar omvang en verdeling van de clusters van het gemeentefonds.

De eerste fase van het onderzoek nadert zijn afronding: de onderzoekers leggen momenteel de laatste hand aan het feitenonderzoek, waarna deze worden voorgelegd aan de belanghebbenden zoals de VNG, RFV, gemeenten en departementen. Hiertoe worden in juni gemeentelijke regiodagen georganiseerd, om te verifiëren of gemeenten de feiten herkennen en het gesprek aan te gaan over de bevindingen.

De brief met de resultaten van de eerste fase kan ik u derhalve niet voor het zomerreces doen toekomen. Indachtig mijn toezegging bied ik u de mogelijkheid van een technische briefing aan. In deze briefing krijgt u een ambtelijke mondelinge toelichting op de bevindingen uit het onderzoek en de mogelijke vervolgvragen en keuzes. Deze briefing zou voor het zomerreces kunnen plaatsvinden.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

J. P. H. Donner