Kamerstuk 32469-9

Nota van wijziging

Dossier: Wijziging van de Meststoffenwet (herinvoering compartimentering)

Gepubliceerd: 6 april 2011
Indiener(s): Joop Atsma (staatssecretaris infrastructuur en waterstaat) (CDA)
Onderwerpen: dieren landbouw
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32469-9.html
ID: 32469-9
Origineel: 32469-2

Nr. 9 NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 7 april 2011

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Na artikel I, onderdeel A, worden twee onderdelen ingevoegd, luidende:

Aa

In artikel 42 wordt «artikel 51, eerste lid,» vervangen door: artikel 51.

Ab

In artikel 51 wordt na «ter zake van overtreding van» ingevoegd: het bepaalde bij of krachtens.

B

Na artikel I wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL IA

In de bijlage bij de Wet bestuursrechtspraak bedrijfsorganisatie wordt «17. Artikel 51, eerste lid, van de Meststoffenwet» vervangen door: 17. Artikel 51 van de Meststoffenwet.

Toelichting

Met de Aanpassingswet vierde tranche Awb is artikel 51 van de Meststoffenwet gewijzigd. Dat artikel regelt de bevoegdheid tot het opleggen van bestuurlijke boetes met betrekking tot de overtreding van een aantal artikelen uit de Meststoffenwet. Daarbij is als formulering gekozen dat een bestuurlijke boete opgelegd kan worden «ter zake van overtreding van» de aangewezen artikelen. Daaronder vallen ook artikelen die een delegatiegrondslag bevatten voor het regelen van onderwerpen in uitvoeringsregelgeving. Om duidelijker tot uitdrukking te brengen dat hetgeen op grond van deze artikelen wordt geregeld, ook onder de reikwijdte van artikel 51 valt, wordt nu opgenomen dat een bestuurlijke boete kan worden opgelegd «ter zake van het gestelde bij of krachtens» de aangewezen artikelen. Deze wijziging wordt opgenomen in een nieuw onderdeel Ab van het wetsvoorstel.

Met de Aanpassingswet vierde tranche Awb is artikel 51 tevens teruggebracht tot één bepaling, dus zonder onderverdeling in leden. In verband hiermee wordt de verwijzing naar artikel 51, eerste lid, van de Meststoffenwet in artikel 42 van de Meststoffenwet en in de bijlage bij de Wet bestuursrechtspraak bedrijfsorganisatie vervangen door een verwijzing naar artikel 51.

Mede namens de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

De staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

H. Bleker