Kamerstuk 32440-46

Amendement van het lid Koppejan ter vervanging van nr. 42 over de creatie van zo veel mogelijk maatschappelijke waarde bij uitgaven van publieke middelen

Dossier: Nieuwe regels omtrent aanbestedingen (Aanbestedingswet 20..)

Gepubliceerd: 1 februari 2012
Indiener(s): Ad Koppejan (CDA)
Onderwerpen: economie markttoezicht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32440-46.html
ID: 32440-46

60,0 %
40,0 %

PvdA

D66

PVV

VVD

GL

PvdD

CU

CDA

SP

SGP


Nr. 46 AMENDEMENT VAN HET LID KOPPEJAN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 421

Ontvangen 1 februari 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 1.3a wordt na het eerste lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 1a. De aanbestedende dienst of het speciale-sectorbedrijf draagt zorg voor het leveren van zo veel mogelijk maatschappelijke waarde voor de publieke middelen bij het aangaan van een schriftelijke overeenkomst als bedoeld in het eerste lid.

Toelichting

Het doel van de wetgeving wordt als beginsel gecodificeerd. Op dit moment ontbreekt het aan een duidelijk doel in de wet ten aanzien van het zoveel mogelijk maatschappelijke waarde creëren voor de uitgave van publieke middelen. Met ruim € 100 miljard aan jaarlijkse uitgaven waarop de Aanbestedingswet van toepassing is, is er sprake van een groot maatschappelijk belang om deze publieke middelen zo goed mogelijk te besteden waardoor zo veel mogelijk maatschappelijke waarde wordt gecreëerd. Voorbeelden in andere landen laten zien dat hier met gericht overheidsbeleid op het gebied van aanbestedingen, belangrijke besparingen zijn te realiseren voor de overheid.

Koppejan