Kamerstuk 32428-8

Brief bij de aanbieding van de nota van wijziging, het nader rapport en het advies van de RvS over het wetsvoorstel Derde Aanpassingswet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Dossier: Derde aanpassing van wetten in verband met de nieuwe staatsrechtelijke positie van Bonaire, Sint Eustatius en Saba als openbaar lichaam binnen Nederland (Derde Aanpassingswet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba)

Gepubliceerd: 6 oktober 2010
Indiener(s): Ank Bijleveld (staatssecretaris binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (CDA)
Onderwerpen: bestuur de nederlandse antillen en aruba
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32428-8.html
ID: 32428-8
Origineel: 32428-2

Nr. 8 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 6 oktober 2010

Met instemming van Hare Majesteit de Koningin doe ik u bijgaand inzake bovenvermeld wetsvoorstel een tweede nota van wijziging toekomen. Over deze nota van wijziging heeft de Raad van State desgevraagd advies uitgebracht. In verband daarmee zend ik u hierbij met machtiging van Hare Majesteit de Koningin tevens de volgende stukken:

  • het nader rapport;

  • het advies van de Raad van State;

  • de tweede nota van wijziging zoals deze is voorgelegd aan de Raad van State;

  • de adviesaanvraag aan de Raad van State.1

Voor de goede orde merk ik daarbij op dat het aan de Raad van State voorgelegde ontwerp voor de nota van wijziging twee onderwerpen betrof. De verhoging van de leeftijd waarop op de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba de Algemene Ouderdoms Verzekering in gaat van 60 naar 65 jaar en een wijziging van het Wetboek van Strafvordering BES inzake het opnemen van bijzondere opsporingsmethoden. Deze laatste wijziging is ter gelegenheid van het nader rapport uit de nota van wijziging gehaald en overgeheveld naar een ministeriële regeling op grond van artikel 20, eerste lid, van de Invoeringswet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba, te weten de Aanpassingsregeling BES-wetten. Een voorstel van wet tot goedkeuring van deze ministeriële regeling heb ik inmiddels in procedure gebracht.

De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

A. Th. B. Bijleveld-Schouten