Kamerstuk 32399-20

Amendement van het lid Tanamal dat regelt dat de crisismaatregel of zorgmachtiging altijd moet kunnen eindigen op een zaterdag, zondag of erkende feestdag.

Dossier: Regels voor het kunnen verlenen van verplichte zorg aan een persoon met een psychische stoornis (Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg)

Gepubliceerd: 3 februari 2015
Indiener(s): Grace Tanamal (PvdA)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32399-20.html
ID: 32399-20

Nr. 20 AMENDEMENT VAN HET LID TANAMAL

Ontvangen 3 februari 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel 1:10 vervalt.

Toelichting

Dit amendement regelt dat dat, indien een crisismaatregel of een zorgmachtiging eindigt op een zaterdag, zondag of erkende feestdag, deze op dat moment beëindigd wordt zonder dat de beëindiging kan worden doorgeschoven naar de eerstvolgende dag die niet een zaterdag, zondag of erkende feestdag is. Indiener vindt een zaterdag, zondag of erkende feestdag geen reden om langer dan strikt noodzakelijk inbreuk te plegen op iemands persoonlijke levenssfeer en fundamentele vrijheid. Bovendien zou dat niet sporen met de voornaamste doelstelling van de wet, namelijk het terugdringen en voorkomen van dwang. De indiener stelt dat in de zorg altijd het belang van de patiënt voorop moet staan en dat de crisismaatregel of zorgmachtiging altijd moet kunnen eindigen op een zaterdag, zondag of erkende feestdag.

Tanamal