Kamerstuk 32399-17

Amendement van het lid Tanamal dat de zorgaanbieder verplicht om vast te leggen hoe de continuïteit van geestelijke zorg geborgd wordt als een betrokkene de overgang van verplichte zorg naar vrijwillige zorg of van vrijwillige zorg naar verplichte zorg maakt.

Dossier: Regels voor het kunnen verlenen van verplichte zorg aan een persoon met een psychische stoornis (Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg)

Gepubliceerd: 3 februari 2015
Indiener(s): Grace Tanamal (PvdA)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32399-17.html
ID: 32399-17

52,0 %
48,0 %

SGP

Houwers

D66

CU

Klein

GrKÖ

PvdD

Van Vliet

PvdA

VVD

CDA

Monasch

PVV

GL

50PLUS

SP

GrBvK


Nr. 17 AMENDEMENT VAN HET LID TANAMAL

Ontvangen 3 februari 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 2:2 wordt na het eerste lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 1a. De zorgaanbieder geeft in het beleidsplan aan op welke wijze hij zorg draagt voor continuïteit in de zorgverlening indien verplichte zorg overgaat naar zorg op basis van vrijwilligheid of indien zorg op basis van vrijwilligheid overgaat naar verplichte zorg.

Toelichting

Dit amendement verplicht zorgaanbieders om in hun beleidsplan, naast de toepassingen en maatregelen om verplichte geestelijke zorg zo veel mogelijk terug te dringen en te voorkomen, ook vast te leggen hoe de continuïteit van geestelijke zorg geborgd wordt als een betrokkene de overgang van verplichte zorg naar vrijwillige zorg of van vrijwillige zorg naar verplichte zorg maakt. Indiener hecht er groot belang aan dat de continuïteit van zorg niet in het geding komt. Zorgaanbieders moeten in hun beleidsplan aangeven hoe zij gaan zorgen voor een vloeiende overgang waarbij de kwaliteit van geboden zorg en patiëntgerichtheid centraal staat. Indiener wil met dit amendement voorkomen dat de zorg tijdelijk stil komt te liggen en een overgang van verplichte naar vrijwillige zorg of van vrijwillige naar verplichte zorg negatieve effecten heeft op de gezondheid van betrokkene.

Tanamal