Kamerstuk 32382-9

Het voorleggen van de tweede nota van wijziging over de aangekondigde regeling inzake het toezicht op de advocatuur aan de meest gerede partijen en aan de Raad van State

Dossier: Aanpassing van de Advocatenwet en enige andere wetten in verband met de positie van de advocatuur in de rechtsorde en herziening van het toezicht op advocaten (Wet positie en toezicht advocatuur)

Gepubliceerd: 23 februari 2011
Indiener(s): Fred Teeven (staatssecretaris justitie en veiligheid) (VVD)
Onderwerpen: economie overige economische sectoren recht rechtspraak
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32382-9.html
ID: 32382-9
Origineel: 32382-2

Nr. 9 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 22 februari 2011

Tegen de achtergrond van de agendering van de behandeling in uw Kamer van het wetsvoorstel 32 382 breng ik graag het volgende onder uw aandacht.

Bij brief van 7 februari jl. heb ik u geïnformeerd over mijn visie op de inrichting van het toezicht op de advocatuur (Kamerstukken II 2010/11, 32 500 VI, nr. 81). In deze brief heb ik het voornemen aangekondigd een afzonderlijk wetsvoorstel in procedure te brengen, waarin het toezicht op de advocatuur zal worden geregeld.

Bij nadere beschouwing ben ik voornemens de aangekondigde regeling over het toezicht op te nemen in een tweede nota van wijziging bij het wetsvoorstel 32 382.

Alvorens deze nota van wijziging uit te brengen, zal ik deze (naar verwachting eind maart) ter consultatie voorleggen aan de meest gerede partijen en voor advies voorleggen aan de Raad van State.

De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

F. Teeven