Kamerstuk 32290-8

Amendement van het lid Dibi houdende toevoegen van een evaluatiebepaling

Dossier: Vaststelling van regels over referentieniveaus voor de taal- en rekenvaardigheden van leerlingen (Wet referentieniveaus Nederlandse taal en rekenen)


32 290
Vaststelling van regels over referentieniveaus voor de taal- en rekenvaardigheden van leerlingen (Wet referentieniveaus Nederlandse taal en rekenen)

nr. 8
AMENDEMENT VAN HET LID DIBI

Ontvangen 31 maart 2010

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Na artikel 7 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 7a. Evaluatiebepaling

Onze Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zendt in overeenstemming met Onze Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, binnen drie jaar na de inwerkingtreding van deze wet, en vervolgens telkens na vijf jaar, aan de Staten-Generaal een verslag over de doeltreffendheid en de effecten van deze wet in de praktijk.

Toelichting

De indiener vindt het van belang om de vinger aan de pols te houden bij de invoering van referentieniveaus taal en rekenen. De evaluatie is nodig om te bezien of de wet bereikt wat er wordt beoogd en of er geen negatieve neveneffecten optreden. Negatieve neveneffecten zouden bijvoorbeeld kunnen zijn dat de invulling van taal- en rekenvakken wordt verengd tot het behalen van de toetsen, dat de nadruk op rekenen en taal ten koste gaat van andere vakken en dat de gedetailleerde referentieniveaus er toe leiden dat er te veel bemoeienis is met de didactiek.

Dibi