Kamerstuk 32280-7

Nota van wijziging

Dossier: Samenvoeging van de gemeenten Bussum, Muiden, Naarden en Weesp

Gepubliceerd: 26 januari 2012
Indiener(s): Liesbeth Spies (minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (CDA)
Onderwerpen: bestuur gemeenten
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32280-7.html
ID: 32280-7
Origineel: 32280-2

Nr. 7 NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 26 januari 2012

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 8 komt te luiden:

Artikel 8

In het gestelde onder «Gooi en Vechtstreek» in de bijlage bij artikel 8, van de Wet veiligheidsregio’s vervallen met ingang van de datum van herindeling «Bussum,», «Muiden,», «Naarden,» en «Weesp,» en wordt in de alfabetische rangschikking ingevoegd: Naardermeer,.

B

Onder vernummering van artikel 9 tot artikel 11 worden twee artikelen toegevoegd, luidende:

Artikel 9

1. Indien het bij koninklijke boodschap van 9 september 2011 ingediende voorstel van wet tot wijziging van de Wet op de rechterlijke indeling, de Wet op de rechterlijke organisatie en diverse andere wetten in verband met de vermindering van het aantal arrondissementen en ressorten (Wet herziening gerechtelijke kaart) (32 891) tot wet is verheven en artikel I van die wet eerder in werking is getreden of treedt dan deze wet, of gelijktijdig in werking treedt, komt artikel 6 van deze wet te luiden:

Artikel 6

In artikel 7 van de Wet op de rechterlijke indeling vervallen met ingang van de datum van herindeling «Bussum,», «Muiden,», «Naarden,» en «Weesp» en wordt in de alfabetische rangschikking ingevoegd: Naardermeer,.

2. Indien het bij koninklijke boodschap van 9 september 2011 ingediende voorstel van wet tot wijziging van de Wet op de rechterlijke indeling, de Wet op de rechterlijke organisatie en diverse andere wetten in verband met de vermindering van het aantal arrondissementen en ressorten (Wet herziening gerechtelijke kaart) (32 891) tot wet is of wordt verheven en artikel I van die wet later in werking treedt dan deze wet, vervalt in artikel I van die wet in artikel 7 met ingang van de datum van herindeling «Bussum,», «Muiden,», «Naarden,» en «Weesp» en wordt in de alfabetische rangschikking ingevoegd: Naardermeer,.

Artikel 10

Indien het bij koninklijke boodschap van 21 november 2006 ingediende voorstel van wet tot vaststelling van een nieuwe Politiewet (Politiewet 200.) (30 880) tot wet is of wordt verheven en artikel 25, eerste lid, van die wet eerder in werking is getreden of treedt dan deze wet, of gelijktijdig in werking treedt, vervalt artikel 7 van deze wet.

Toelichting

Deze nota van wijziging strekt ertoe de in artikel 8 van het wetsvoorstel opgenomen samenloopbepaling met de inwerkingtreding van de Wet veiligheidsregio’s te vervangen door een wijziging van deze wet – die op 1 oktober 2011 in werking is getreden – en twee samenloopbepalingen toe te voegen in verband met de totstandkoming van de nieuwe Politiewet en de Wet herziening gerechtelijke kaart.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, J. W. E. Spies