Gepubliceerd: 18 maart 2011
Indiener(s): Jasper van Dijk
Onderwerpen: hoger onderwijs onderwijs en wetenschap
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32253-11.html
ID: 32253-11

11,3 %
88,7 %

PvdD

D66

PVV

GL

CU

SGP

SP

CDA

PvdA

VVD


Nr. 11 AMENDEMENT VAN HET LID JASPER VAN DIJK

Ontvangen 18 maart 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In de beweegreden vervalt de zinsnede «en in samenhang daarmee meer differentiatie in de hoogte van het collegegeld mogelijk te maken».

II

In artikel I, onderdeel A, vervalt in het eerste lid van artikel 6.7 de zinsnede: en in samenhang daarmee, in afwijking van artikel 7.43, voor de geselecteerde studenten een collegegeld vast te stellen, dat hoger is dan het wettelijk collegegeld, bedoeld in dat artikel.

III

In artikel I, onderdeel A, vervalt in artikel 6.7 het vierde lid.

IV

In artikel I, onderdeel A, vervalt in artikel 6.7a, eerste lid, onderdeel c.

V

In artikel I, onderdeel B vervalt telkens: , en in samenhang daarmee voor het vaststellen van een hoger collegegeld als bedoeld in dat artikel.

VI

In artikel II, onderdeel A vervalt de aanduiding «1.» voor onderdeel 1 en vervalt in onderdeel 1 (oud) de zinsnede: en in samenhang daarmee voor de geselecteerde studenten een collegegeld vast te stellen dat hoger is dan het bedrag van het wettelijk collegegeld dat op grond van artikel 7.45, zevende lid, bij algemene maatregel van bestuur is vastgesteld en op de wijze daarin bepaald is geïndexeerd.

VII

In artikel II, onderdeel A vervalt onderdeel 2.

VIII

In artikel II, onderdeel D, vervalt onderdeel 1.

IX

In artikel II, onderdeel D, vervalt in onderdeel 2, onderdeel b en vervalt de aanduiding «2.» voor onderdeel 2..

X

In artikel II, onderdeel D, onderdeel 2, vervalt in onderdeel c, onder vervanging in de aanhef van «drie» door «twee», onderdeel e.

XI

In artikel II, onderdeel E, vervalt onderdeel 1.

XII

In artikel II, onderdeel E, vervalt in onderdeel 2, onderdeel b en vervalt de aanduiding «2» voor onderdeel 2.

XIII

In artikel II, onderdeel E, onderdeel 2, vervalt in onderdeel c, onder vervanging in de aanhef van «drie» door «twee», onderdeel e.

Toelichting

Met dit amendement vervalt de collegegelddifferentiatie waarbij de instelling tot vijf keer het wettelijk collegegeld kan vragen. Het hogere collegegeld werpt een drempel op voor studenten en is daarmee slecht voor de toegankelijkheid. Bovendien is onduidelijk voor welke opleidingen het hogere collegegeld mag gaan gelden. Indien dit amendement wordt aangenomen vervalt in het opschrift van het wetsvoorstel de zinsnede «en van verhoging van het collegegeld».

Jasper van Dijk