Kamerstuk 32222-F-3

Verslag houdende een vraag en antwoord inzake Wijziging van de begrotingsstaat van het Diergezondheidsfonds voor het jaar 2009 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

Dossier: Wijziging van de begrotingsstaat van het Diergezondheidsfonds voor het jaar 2009 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

Gepubliceerd: 9 december 2009
Indiener(s): Joop Atsma (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32222-F-3.html
ID: 32222-F-3

32 222 F
Wijziging van de begrotingsstaat van het Diergezondheidsfonds voor het jaar 2009 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

nr. 3
VERSLAG HOUDENDE EEN VRAAG EN EEN ANTWOORD

Vastgesteld 10 december 2009

De vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit1, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst houdende een vraag met het daarop gegeven antwoord.

Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De voorzitter van de commissie,

Atsma

De griffier van de commissie,

Dortmans

1

Waarom is de verdeling tussen Bewaking van dierziekten en Bestrijding van dierziekten veranderd?

Bij het opstellen van de begroting 2009 van het DGF heeft er abusievelijk een verkeerde optelling in de tabel prestatiegegevens plaatsgevonden. Hierdoor waren de programma uitgaven van de «bewaking van dierziekten» met € 414 000 te laag en de programma uitgaven bij «bestrijding van dierziekten» € 414 000 te hoog. Beleidsmatig heeft er geen verandering plaatsgevonden en de mutatie is dus technisch van aard.


XNoot
1

Samenstelling:

Leden: Van der Vlies (SGP), Ondervoorzitter Schreijer-Pierik (CDA), Atsma (CDA), Voorzitter Poppe (SP), Waalkens (PvdA), Snijder-Hazelhoff (VVD), Jager (CDA), Ormel (CDA), Koopmans (CDA), Van der Ham (D66), Van Velzen (SP), Samsom (PvdA), Van Dijken (PvdA), Neppérus (VVD), Jansen (SP), Jacobi (PvdA), Cramer (CU), Koppejan (CDA), Graus (PVV), Zijlstra (VVD), Thieme (PvdD), Dibi (GL), Polderman (SP), Elias (VVD) en Linhard (PvdA).

Plv. leden: Van der Staaij (SGP), Mastwijk (CDA), Ten Hoopen (CDA), Luijben (SP), Tang (PvdA), Harbers (VVD), Bilder (CDA), Biskop (CDA), Pieper (CDA), Koşer Kaya (D66), Van Leeuwen (SP), Eijsink (PvdA), Depla (PvdA), Vacature (VVD), Kant (SP), Blom (PvdA), Ortega-Martijn (CU), Van Heugten (CDA), Brinkman (PVV), Ten Broeke (VVD), Ouwehand (PvdD), Vendrik (GL), Lempens (SP), Dezentjé Hamming-Bluemink (VVD) en Van Dam (PvdA).