Kamerstuk 32123-X-127

Voortgang van het project Vervanging brugleggende tank

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2010

Gepubliceerd: 20 mei 2010
Indiener(s): Eimert van Middelkoop (minister defensie, minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (GPV)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32123-X-127.html
ID: 32123-X-127

Nr. 127 BRIEF VAN DE MINISTER VAN DEFENSIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 20 mei 2010

Met deze brief informeer ik u over het project Vervanging brugleggende tank. De Kamer is eerder over dit project geïnformeerd met de A-brief van 5 februari 1997 (kamerstuk 25 000 X nr. 52), de brief over de gecombineerde voorstudie- en studiefase van 25 juni 1999 (Kamerstuk 26 645 nr. 1), met de beantwoording van de schriftelijke vragen over de begroting van 2009 (20 oktober 2008, Kamerstuk 31 700 X nr. 14) en met het Materieelprojectenoverzicht van Prinsjesdag 2009 (Kamerstuk 32 123 X nr. 3). In deze brief ga ik in op de initiële behoeftestelling, twee herijkingen en de voortgang van het project.

Behoeftestelling

Het Commando landstrijdkrachten heeft behoefte aan de vervanging van de huidige brugleggende tanks. De nieuwe bruggen moeten geschikt zijn voor zware pantservoertuigen, zoals de Leopard 2A6, de pantserhouwitser (PzH2000) en de nieuwe genie- en doorbraaktank. Door de eisen die in 1997 aan de behoeftestelling zijn gesteld is het niet mogelijk de nieuwe brugleggende tanks van de plank te kopen. Besloten is met Duitsland samen te werken bij de ontwikkeling van een nieuwe brugleggende tank. De twee landen hebben daartoe met Krauss-Maffei Wegmann (KMW) een overeenkomst gesloten over de ontwikkeling, bouw en levering van een prototype van een brugleggende tank, de Panzer Schnell Brücke2 (PSB2). Hierbij heeft Defensie een optie genomen op de levering van veertien brugleggende tanks.

Herijkingen

De leverancier KMW bleek niet in staat de PSB2 binnen de overeengekomen termijnen te leveren. Aangezien het einde van de levensduur van de huidige brugleggende tank nadert, heeft Defensie in 2005 een eerste herijking van het project uitgevoerd. Als gevolg van deze herijking bestaat het project sinds 2006 uit twee deelprojecten. Dit betreft de verwerving van vier Leguaanbruggen op een wielvoertuig en tien brugleggende tanks van het type PSB2.

De vier systemen voor de Leguaanbrug op een wielvoertuig zijn overgenomen van Noorwegen en zullen na een modificatie vanaf midden 2010 bij de eenheden worden ingevoerd.

Met dit deelproject is een bedrag van minder dan € 5 miljoen gemoeid. Het wordt gefinancierd uit het budget van het project Vervanging brugleggende tank.

In 2008 is een tweede herijking uitgevoerd. De leverancier bleek niet in staat binnen de tijd en binnen de financiële randvoorwaarden een PSB2 te kunnen leveren die voldoet aan de producteisen. De Kamer is hierover in oktober 2008 geïnformeerd met de beantwoording van de vragen over de begroting van 2009, en met het Materieelprojectenoverzicht van Prinsjesdag 2009. Hierbij is ook gemeld dat naar verwachting in 2010 de D-brief over het resultaat van de verwervingsvoorbereiding naar de Kamer zou worden gestuurd.

De tweede herijking heeft geleid tot een gewijzigde behoeftestelling. In plaats van tien nieuw ontwikkelde PSB2 brugleggende tanks is de behoefte aangepast naar tien brugleggende tanks die elk bestaan uit een Leopard-2A4 onderstel met een set van drie bruggen. Doordat er tien gebruikte Leopard-2A4 onderstellen van Duitsland kunnen worden overgenomen is levering in de periode 2014 tot en met 2017 mogelijk. De tien Leopard-2A4 onderstellen worden in juni 2010 geleverd. Hiermee is een bedrag van € 2,5 miljoen gemoeid. Dit bedrag maakt deel uit van het projectbudget, dat tussen de € 50 en € 100 miljoen ligt. De herijking heeft geen gevolgen voor het projectbudget.

De voortgang van het project

De beproeving van het prototype Leguaan op een Leopard 2A4 onderstel wordt in samenwerking met Duitsland uitgevoerd en verloopt zoals voorzien. Gebleken is dat deze brugleggende tank de huidige exemplaren kan vervangen en dat de projectrisico’s beheersbaar zullen zijn.

In 2009 is het project Vervanging brugleggende tank met een jaar vertraagd als gevolg van een herschikking van de prioriteiten bij de investeringen van Defensie. Ook Duitsland heeft besloten tot een vertraging van een jaar. Dit heeft tot gevolg dat de verwervingsvoorbereidingsfase (D-fase) niet zoals voorzien in 2010 maar in 2011 zal worden voltooid. Na afloop van deze fase zal ik de Kamer met een D-brief informeren over de voortgang van het project.

De minister van Defensie,

E. van Middelkoop