Kamerstuk 32032-7

Amendement van de leden Depla en Biskop over het omdopen van de vakken natuur- en scheikunde I en II tot natuurkunde en scheikunde

Dossier: Wijziging van de Wet op het voortgezet onderwijs ter vereenvoudiging van de wettelijke regels over de sectorvakken bij het onderwijs in de leerwegen bij scholen voor middelbaar algemeen voortgezet onderwijs of voorbereidend beroepsonderwijs

Gepubliceerd: 21 januari 2010
Indiener(s): Staf Depla (PvdA), Jack Biskop (CDA)
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap voortgezet onderwijs
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32032-7.html
ID: 32032-7

32 032
Wijziging van de Wet op het voortgezet onderwijs ter vereenvoudiging van de wettelijke regels over de sectorvakken bij het onderwijs in de leerwegen bij scholen voor middelbaar algemeen voortgezet onderwijs of voorbereidend beroepsonderwijs

nr. 7
AMENDEMENT VAN DE LEDEN DEPLA EN BISKOP

Ontvangen 21 januari 2010

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

Artikel I, onderdeel A, wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel 1 wordt in artikel 10, zesde lid, onder e, «natuur- en scheikunde I» vervangen door: natuurkunde.

2. Na onderdeel 1 wordt een onderdeel ingevoegd, luidende: 1a. In het zevende lid, onder b, wordt «natuur- en scheikunde II» vervangen door: scheikunde.

II

In artikel I, onderdeel B, onder 1, wordt in artikel 10b, zesde lid, onder e, «natuur- en scheikunde I» vervangen door: natuurkunde.

III

Artikel I, onderdeel C, wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel 2 wordt in artikel 10d, zesde lid, onder e, «natuur- en scheikunde I» vervangen door: natuurkunde.

2. Na onderdeel 3 wordt een onderdeel ingevoegd, luidende: 3a. In het zevende lid, onder c, wordt «natuur- en scheikunde II» vervangen door: scheikunde.

IV

In artikel I wordt na onderdeel C een onderdeel ingevoegd, luidende:

D

In artikel 11b wordt onderdeel g, onder verlettering van de huidige onderdelen h tot en met m tot i tot en met n, vervangen door:

g. natuurkunde,

h. scheikunde,.

Toelichting

Met dit amendement bewerkstelligen de indieners dat de vakken natuur- en scheikunde I en natuur- en scheikunde II worden omgedoopt tot, respectievelijk, natuurkunde en scheikunde. Dit omdat de herkenbaarheid van de benaming natuur- en scheikunde I en natuur- en scheikunde II voor ouders, scholieren en betrokkenen buiten de scholen zeer gering is en natuur- en scheikunde I met name natuurkunde-elementen bevat en natuur- en scheikunde II met name scheikunde-elementen.

Depla

Biskop