Kamerstuk 31996-44

Nader gewijzigd amendement van het lid Kuzu ter vervanging van nr. 38 over overleg met een extern deskundige bij het langer dan twee weken verlenen van bepaalde vormen van onvrijwillige zorg.

Dossier: Regels ten aanzien van zorg en dwang voor personen met een psychogeriatrische aandoening of een verstandelijke handicap (Wet zorg en dwang psychogeriatrische en verstandelijk gehandicapte cliƫnten)

Gepubliceerd: 4 september 2013
Indiener(s): Tunahan Kuzu (PvdA)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31996-44.html
ID: 31996-44
Origineel: 31996-38

92,0 %
8,0 %

50PLUS

PVV

D66

CDA

SGP

SP

GL

CU

PvdD

VVD

PvdA


Nr. 44 NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID KUZU TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 38

Ontvangen 4 september 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Aan artikel 8a, vijfde lid, wordt een zinsnede toegevoegd, luidende: Ook informeert de zorgverantwoordelijke de cliënt of zijn vertegenwoordiger over de plicht die op de zorgverantwoordelijke rust om advies over het zorgplan te vragen aan een externe deskundige in de gevallen bedoeld in artikel 8b, eerste lid.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de zorgverantwoordelijke de cliënt of vertegenwoordiger op de hoogte moet stellen van de verplichting die op hem rust advies aan een externe deskundige te vragen wanneer de cliënt of vertegenwoordiger zich verzet tegen opname van onvrijwillige zorg in het zorgplan of wanneer de onvrijwillige zorg wordt voortgezet.

Kuzu