Gepubliceerd: 4 maart 2010
Indiener(s): Ank Bijleveld (staatssecretaris binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (CDA)
Onderwerpen: bestuur de nederlandse antillen en aruba organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31959-26.html
ID: 31959-26
Origineel: 31959-2

31 959
Aanpassing van wetten in verband met de nieuwe staatsrechtelijke positie van Bonaire, Sint Eustatius en Saba als openbaar lichaam binnen Nederland (Aanpassingswet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba)

nr. 26
VIJFDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 4 maart 2010

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

1. HOOFDSTUK 2. MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 2.2 (Wet gemeenschappelijke regelingen) wordt gewijzigd als volgt:

In artikel 128 worden nieuw leden toegevoegd, luidende:

7. Het eerste tot en met zesde lid en artikel 23, eerste lid, zijn van overeenkomstige toepassing op het gemeenschappelijk orgaan, indien de regeling is getroffen of mede is getroffen door eilandsraden.

8. De artikelen 62, 63, 64, 65, 67, 68, 69, 70, 71 en 72 van de Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba en artikel 23, eerste lid, van deze wet zijn, voor zover bij deze wet niet is afgeweken, op het houden en de orde van de vergaderingen van het gemeenschappelijk van overeenkomstige toepassing, indien de regeling uitsluitend is getroffen door bestuurscolleges of gezaghebbers.

Toelichting

De voorgestelde wijziging regelt welke regels van toepassing zijn op het houden en de orde van de vergaderingen van het gemeenschappelijk orgaan. Voor zover het orgaan is ingesteld door of mede door eilandsraden zijn de regels over het houden en de orde van de vergaderingen van de eilandsraad van toepassing. Voor zover het orgaan uitsluitend is ingesteld door bestuurscolleges en/of gezaghebbers, zijn de desbetreffende regels van het bestuurscollege van toepassing.

De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

A. Th. B. Bijleveld-Schouten