Kamerstuk 31959-19

Toelichting vierde nota van wijziging Aanpassingswet BES (31 959) en vierde nota van wijziging Invoeringswet BES (31 957)

Dossier: Aanpassing van wetten in verband met de nieuwe staatsrechtelijke positie van Bonaire, Sint Eustatius en Saba als openbaar lichaam binnen Nederland (Aanpassingswet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba)

Gepubliceerd: 17 februari 2010
Indiener(s): Ank Bijleveld (staatssecretaris binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (CDA)
Onderwerpen: bestuur de nederlandse antillen en aruba organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31959-19.html
ID: 31959-19
Origineel: 31959-2

31 959
Aanpassing van wetten in verband met de nieuwe staatsrechtelijke positie van Bonaire, Sint Eustatius en Saba als openbaar lichaam binnen Nederland (Aanpassingswet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba)

nr. 19
BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 17 februari 2010

In mijn brief van 9 februari jl. (Kamerstuk 31 568, nr. 66) heb ik aangegeven dat ik voornemens ben om de onderdelen van de Aanpassingswet BES die zien op de Wet op de Loonbelasting BES en Wet op de Inkomstenbelasting BES bij nota van wijziging uit de Aanpassingswet BES te lichten. Deze onderdelen zullen bij de Invoeringswet fiscaal stelsel BES worden gevoegd.

Hiermee wordt bereikt dat de Aanpassingswet BES alsnog geagendeerd kan worden voor de plenaire behandeling van de BES wetgeving, welke nu staat gepland op 4 maart a.s.

Behalve bovengenoemde wijziging bevat de nota van wijziging nog enkele aanpassingen van meer technische aard.

Deze nota van wijziging inzake de Aanpassingswet BES bied ik u hierbij aan (Kamerstuk 31 959, nr. 20).

Hiernaast bied ik u tevens de vierde nota van wijziging inzake de Invoeringswet BES aan. Deze nota van wijziging bevat enkele aanvullingen op de IBES lijst (Kamerstuk 31 957, nr. 10).

De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

A. Th. B. Bijleveld-Schouten