Kamerstuk 31924-I-7

Antwoorden op vragen, gesteld over het Jaarverslag 2008 Huis er Koningin

Dossier: Jaarverslag en slotwet Huis der Koningin 2008

Gepubliceerd: 4 juni 2009
Indiener(s): John Leerdam (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31924-I-7.html
ID: 31924-I-7

31 924 I
Jaarverslag en slotwet Huis der Koningin 2008

nr. 7
LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN

Vastgesteld 5 juni 2009

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties1, heeft over het Jaarverslag 2008 van het Huis der Koningin (Kamerstuk 31 924 I, nr. 1) de navolgende vragen ter beantwoording aan de regering voorgelegd.

De regering heeft deze vragen beantwoord bij brief van 4 juni 2009. De vragen en antwoorden zijn hieronder afgedrukt.

De voorzitter van de commissie,

Leerdam

Adjunct-griffier van de commissie,

Hendrickx

1

Wat wordt er bedoeld met de constatering dat de begroting van BZK niet overeenkomstig de raming van het Koninklijk Huis is?

De raming van het Koninklijk Huis wordt ieder jaar in maart opgesteld voor het jaar daarop. Deze raming hoeft niet overeen te komen met de ramingen in de meerjarencijfers van de begroting van BZK. In dat kader is er bij de begroting 2009 van BZK een bijstelling geweest van de meerjarencijfers vanaf 2009. Voor 2008 is gekozen om deze bijstelling pas bij Jaarverslag/Slotwet 2008 te verwerken. Hiermee is de realisatie van de begroting van BZK gelijk aan de overeengekomen verstrekte voorschotten aan de Dienst Koninklijk Huis. De realisatie van het Dienst Koninklijk Huis volgt in 2009.

2

Waaruit bestaat, behalve uit het feit dat de begroting van BZK niet overeenkomstig de raming van het Koninklijk Huis is, het verschil tussen begroting en realisatie bij het Koninklijk huis nog meer? Om welk bedrag gaat dit?

Zie vraag 1.


XNoot
1

Samenstelling:

Leden: Van Beek (VVD), Halsema (GL), Van der Staaij (SGP), De Pater-van der Meer (CDA), Van Bochove (CDA), Gerkens (SP), Sterk (CDA), Leerdam (PvdA), voorzitter, De Krom (VVD), ondervoorzitter, Griffith (VVD), Boelhouwer (PvdA), Irrgang (SP), Kalma (PvdA), Schinkelshoek (CDA), Van der Burg (VVD), Brinkman (PVV), Pechtold (D66), Van Raak (SP), Thieme (PvdD), Kuiken (PvdA), Leijten (SP), Heijnen (PvdA), Bilder (CDA), Anker (CU) en Vacature (CDA).

Plv. leden: Teeven (VVD), Heemelaar (GL), Van der Vlies (SGP), Van de Camp (CDA), Smilde (CDA), Polderman (SP), Spies (CDA), Wolbert (PvdA), Aptroot (VVD), Zijlstra (VVD), Vermeij (PvdA), Van Gerven (SP), Heerts (PvdA), Çörüz (CDA), Remkes (VVD), De Roon (PVV), Van der Ham (D66), Van Bommel (SP), Ouwehand (PvdD), Timmer (PvdA), De Wit (SP), Kraneveldt-van der Veen (PvdA), Van Haersma Buma (CDA), Cramer (CU) en Knops (CDA).