Gepubliceerd: 20 mei 2009
Indiener(s): Camiel Eurlings (minister verkeer en waterstaat) (CDA)
Onderwerpen: luchtvaart verkeer
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31856-7.html
ID: 31856-7
Origineel: 31856-2

31 856
Wijziging van de Wet luchtvaart ter implementatie van Verordening (EG) nr. 1794/2006 tot vaststelling van een gemeenschappelijk heffingenstelsel voor luchtvaartnavigatiediensten (PbEU L 341)

nr. 7
NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 25 mei 2009

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd.

Aan artikel 5.21 wordt na het derde lid een lid toegevoegd, luidende:

4. Bij algemene maatregel van bestuur kan vrijstelling worden verleend van de verplichting tot betaling van vergoedingen als bedoeld in het tweede lid.

Toelichting

De onderhavige wijziging voorziet in het opnemen van een extra grondslag in de Wet luchtvaart voor het verlenen van vrijstellingen van de verplichting tot het betalen van vergoedingen voor luchtvaartnavigatiediensten. Het wetsvoorstel bevat reeds een mogelijkheid tot het verlenen van dergelijke vrijstellingen voor luchtvaartnavigatiediensten die onder de vergoedingenverordening vallen. In eerste instantie is nagelaten een vergelijkbare mogelijkheid te creëren voor luchtvaartnavigatiediensten die niet onder de verordening vallen. Bij nader inzien is het redelijk en billijk ook voor vluchten op dergelijke luchthavens een wettelijke grondslag te creëren voor het verlenen van vrijstellingen. Het gaat hierbij met name om vergoedingen voor luchtvaartnavigatiedienstverlening op bepaalde luchthavens met minder dan 50 000 commerciële luchtvervoersbewegingen per jaar.

De minister van Verkeer en Waterstaat,

C. M. P. S. Eurlings