Kamerstuk 31804-48

Gewijzigd amendement van het lid Remkes ter vervanging van nr. 16 over openstelling stimuleringsfonds voor commerciƫle mediainstellingen mediaproducties

Dossier: Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met onder meer de erkenning en financiering van de publieke omroep

Gepubliceerd: 23 maart 2009
Indiener(s): Johan Remkes (VVD)
Onderwerpen: cultuur en recreatie media
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31804-48.html
ID: 31804-48
Origineel: 31804-16

22,7 %
71,3 %

CU

SP

VVD

D66

GL

CDA

SGP

PvdA

Verdonk

PVV

PvdD


31 804
Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met onder meer de erkenning en de financiering van de publieke omroep

nr. 48
GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID REMKES TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 16

Ontvangen 23 maart 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel SS, wordt in artikel 2 125 de zinsnede «landelijke en regionale publieke media-instellingen en de Wereldomroep» telkens vervangen door: landelijke en regionale publieke media-instellingen, de Wereldomroep en de commerciële media-instellingen.

II

Artikel I, onderdeel SSa, wordt vervangen door:

SSa

Artikel 2 127, tweede lid, komt te luiden:

2. Twee leden worden benoemd uit de kring van de publieke mediadiensten, twee leden uit de kring van de film- en podiumkunsten en twee leden uit de kring van de commerciële media-instellingen. Onze Minister wijst het zevende lid als voorzitter aan.

SSb

Artikel 2 128 wordt als volgt gewijzigd:

1. Na onderdeel a wordt onder verlettering van de onderdelen b en c tot de onderdelen c en d een onderdeel ingevoegd, luidende:

b. het beleid en een toelichting op de begrotingsposten voor de ontwikkeling en vervaardiging van media-aanbod ten behoeve van de commerciële media-instellingen;

2. In onderdeel d (nieuw) wordt «de overige stimuleringsmaatregelen» vervangen door: de samenwerking, bedoeld in artikel 2 125, onderdeel b.

Toelichting

Het stimuleringsfonds dient als uitgangspunt te hebben het stimuleren van kwalitatief hoogwaardige media producties, los van de vraag wie dat doet. Daarom dienen ook commerciële media-instellingen niet op voorhand uitgesloten te zijn.

Dit amendement is om wetstechnische redenen gewijzigd. In het voorgestelde onderdeel SSa is de per abuis opgenomen zinsnede «2. benoemd, geschorst en ontslagen door Onze minister» vervallen en in het voorgestelde onderdeel SSb is «vernummering» veranderd in «verlettering».

Remkes