Kamerstuk 31804-30

Amendement van het lid Voordewind over het niet van toepassing laten zijn van de amvb te stellen regels en beperkingen op inkomsten uit contributies, verenigingsactiviteiten

Dossier: Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met onder meer de erkenning en financiering van de publieke omroep

Gepubliceerd: 19 maart 2009
Indiener(s): Joël Voordewind (CU)
Onderwerpen: cultuur en recreatie media
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31804-30.html
ID: 31804-30

54,7 %
39,3 %

CDA

D66

CU

PvdD

Verdonk

SGP

PVV

VVD

PvdA

SP

GL


31 804
Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met onder meer de erkenning en de financiering van de publieke omroep

nr. 30
AMENDEMENT VAN HET LID VOORDEWIND

Ontvangen 19 maart 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel I, onderdeel UU, komt te luiden:

UU

Artikel 2.136, eerste lid, komt te luiden:

1. Omroepverenigingen die een erkenning of een voorlopige erkenning als bedoeld in artikel 2.24 hebben verkregen, kunnen netto inkomsten uit contributies en verenigingsactiviteiten en, tot ten hoogste een bij algemene maatregel van bestuur te bepalen bedrag en volgens bij algemene maatregel van bestuur te stellen nadere regels uit programmabladen gebruiken voor verenigingsactiviteiten.

Toelichting

Dit amendement beoogt de bij algemene maatregel van bestuur te stellen regels en beperkingen niet van toepassing te laten zijn op de inkomsten uit contributies en verenigingsactiviteiten.

In de bij nota van wijziging voorgestelde formulering was dat ten onrechte en in afwijking van de thans geldende regeling wel het geval.

Voorts wordt met de hier voorgestelde tekst niet op voorhand uitgesloten dat net als nu op enig moment in de toekomst inkomsten uit programmabladen binnen bij algemene maatregel van bestuur te stellen grenzen kunnen worden gebruikt voor verenigingsactiviteiten.

Voordewind