Kamerstuk 31721-23

Amendement van het lid Roemer over om de wijziging van de Tracéwet uit het onderhavige wetsvoorstel te halen

Dossier: Wijziging van de Spoedwet wegverbreding en de Tracéwet in verband met de vereenvoudiging van de onderzoekslast (Wet versnelling besluitvorming wegprojecten)

Gepubliceerd: 12 januari 2009
Indiener(s): Emile Roemer (SP)
Onderwerpen: verkeer weg
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31721-23.html
ID: 31721-23

31 721
Wijziging van de Spoedwet wegverbreding en de Tracéwet in verband met de vereenvoudiging van de onderzoekslast (Wet versnelling besluitvorming wegprojecten)

nr. 23
AMENDEMENT VAN HET LID ROEMER

Ontvangen 12 januari 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In de beweegreden vervalt de zinsnede «en de Tracéwet».

II

Artikel II vervalt.

III

Artikel V vervalt.

Toelichting

Dit amendement strekt ertoe om de wijziging van de Tracéwet uit deze wetswijziging te halen. De wijziging van de Spoedwet Wegverbreding kent een beperkt aantal trajecten waar de weg verbreed wordt, terwijl de Tracéwet in principe oneindig is.

Bovendien gaat het bij de Spoedwet Wegverbreding bij voorbaat al enkel om beperkte wegverbredingen waar met deze wetswijziging de procedures versneld voor zullen worden. Onder de Tracéwet vallen ook meer ingewikkelde aanpassingen van de infrastructuur waarbij snellere procedures een groter risico met zich mee dragen.

Tot slot heeft de Raad van State wel geadviseerd over de wijziging van de Spoedwet Wegverbreding, maar niet over de wijziging van de Tracéwet. Het zou dan ook onzorgvuldig zijn om deze laatste wel te wijzigingen voordat dit advies er is. Om vanwege deze omissie te voorkomen dat de wijziging van de Spoedwet Wegverbreding vertraging oploopt, knipt dit amendement beide wetswijzigingen.

Indien dit amendement wordt aangenomen vervalt in het opschrift de zinsnede «en de Tracéwet».

Roemer