Kamerstuk 31700-III-11

Reactie op verzoek Pechtold inzake reactie op BOR notitie over de doelstellingen beleidsprogramma Rijksbegroting 2009

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken, het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht betreffende inlichtingen- en veiligheidsdiensten (III) voor het jaar 2009

Gepubliceerd: 8 oktober 2008
Indiener(s): Jan Peter Balkenende (minister-president , minister algemene zaken) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31700-III-11.html
ID: 31700-III-11

31 700 III
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken, het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht betreffende inlichtingen- en veiligheidsdiensten (III) voor het jaar 2009

nr. 11
BRIEF VAN DE MINISTER PRESIDENT, MINISTER VAN ALGEMENE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 8 oktober 2008

Hierbij ontvangt u het antwoord op het verzoek van de heer Pechtold (D66) om een reactie te krijgen van het kabinet op de notitie van het Bureau Onderzoek en Rijksuitgaven (BOR) over de doelstellingen van het beleidsprogramma in de Rijksbegroting 2009, zoals gedaan tijdens de regeling van werkzaamheden d.d. 7 oktober 2008.

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft in de procedurevergadering van 30 september 2008 besloten dat de ambtelijke notitie van het BOR een openbaar discussiestuk wordt en dat het aan de afzonderlijke Kamercommissies is of dit discussiestuk betrokken kan worden bij de behandeling van de verschillende begrotingshoofdstukken.

De behandeling van de begroting van Algemene Zaken is op zeer korte termijn aanstaande. Daarom zal ik aan het verzoek van de heer Pechtold tegemoetkomen, voor zover het mijn begroting betreft en het algemeen beleid ten aanzien van het beleidsprogramma, in mijn inbreng in eerste termijn bij de begrotingsbehandeling.

De minister-president, minister van Algemene Zaken,

J. P. Balkenende