Gepubliceerd: 28 oktober 2008
Indiener(s): Sadet Karabulut (SP), Ineke van Gent (GL)
Onderwerpen: werk werkgelegenheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31519-9.html
ID: 31519-9

24,7 %
75,3 %

Verdonk

VVD

GL

PvdD

CU

PvdA

CDA

D66

PVV

SGP

SP


31 519
Wijziging van de Wet werk en bijstand, de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers en de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen in verband met het opnemen van nadere bepalingen met betrekking tot de plicht tot arbeidsinschakeling van een alleenstaande ouder met een kind dat de leeftijd van vijf jaar nog niet heeft bereikt (Wet verbetering arbeidsmarktpositie alleenstaande ouders)

nr. 9
AMENDEMENT VAN DE LEDEN KARABULUT EN VAN GENT

Ontvangen 28 oktober 2008

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

Artikel I wordt als volgt gewijzigd:

A. Onderdeel B vervalt.

B. In onderdeel D vervalt in het achtste lid van artikel 9a de zinsnede: en die niet beschikt over een startkwalificatie.

II

Artikel II wordt als volgt gewijzigd:

A. Onderdeel A vervalt.

B. In onderdeel C vervalt in het achtste lid van artikel 38 de zinsnede: en die niet beschikt over een startkwalificatie.

III

Artikel III wordt als volgt gewijzigd:

A. Onderdeel A vervalt.

B. In onderdeel C vervalt in het achtste lid van artikel 38 de zinsnede: en die niet beschikt over een startkwalificatie.

Toelichting

Dit amendement strekt ertoe dat zowel alleenstaande ouders in de bijstand zonder als mét een startkwalificatie, scholing of opleiding aangeboden krijgen door de gemeente, wanneer zij gebruik maken van het recht op ontheffing van de arbeidsplicht. Hiermee worden niet alleen de kansen op de arbeidsmarkt van alleenstaande ouders in de bijstand zonder startkwalificatie vergroot maar ook die van alleenstaande ouders in de bijstand met startkwalificatie.

Karabulut

Van Gent