Kamerstuk 31354-13

Amendement van de leden Elias en Aptroot ter vervanging van nr. 7 om de uitzonderingen voor 'diensten van een algemeen economisch belang' onafhankelijk te laten toetsen door de NMa

Dossier: Wijziging van de Mededingingswet ter invoering van regels inzake ondernemingen die deel uitmaken van een publiekrechtelijke rechtspersoon of die hiermee zijn verbonden (aanpassing Mededingingswet ter invoering van gedragsregels voor de overheid)

Gepubliceerd: 8 januari 2009
Indiener(s): Charlie Aptroot (VVD), Ton Elias (VVD)
Onderwerpen: bestuur economie markttoezicht organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31354-13.html
ID: 31354-13
Wijzigingen: 31354-36

31 354
Wijziging van de Mededingingswet ter invoering van regels inzake ondernemingen die deel uitmaken van een publiekrechtelijke rechtspersoon of die hiermee zijn verbonden (aanpassing Mededingingswet ter invoering van gedragsregels voor de overheid)

nr. 13
AMENDEMENT VAN DE LEDEN ELIAS EN APTROOT TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 71

Ontvangen 8 januari 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

Artikel I, onderdeel A, artikel 25i, tweede lid, onderdeel a, komt te luiden:

a. voor zover de toepassing van het eerste lid de vervulling verhindert van een dienst van algemeen economisch belang die bij wettelijk voorschrift of door een bestuursorgaan is opgedragen aan de onderneming die deel uitmaakt van dezelfde rechtspersoon als het bestuursorgaan;.

II

Artikel I, onderdeel A, artikel 25j, derde lid, onderdeel a, komt te luiden:

a. voor zover de toepassing van het eerste lid de vervulling verhindert van een dienst van algemeen economisch belang die bij wettelijk voorschrift of door een bestuursorgaan is opgedragen aan het overheidsbedrijf;.

Toelichting

De uitzonderingen voor «diensten van een algemeen economisch belang» moeten onafhankelijk worden getoetst door de NMa. Als onafhankelijke derde dient de NMa te toetsen of er daadwerkelijk sprake is van een dienst van algemeen economisch belang.

Elias

Aptroot


XNoot
1

Vervanging in verband met wijziging van de ondertekening.