Kamerstuk 30880-45

Amendement van het lid Coruz over het aanmerken van docenten aan het LSOP als executieven

Dossier: Vaststelling van een nieuwe Politiewet (Politiewet 200.)

Gepubliceerd: 28 november 2011
Indiener(s): Coşkun Çörüz (CDA)
Onderwerpen: openbare orde en veiligheid politie, brandweer en hulpdiensten
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-30880-45.html
ID: 30880-45
Wijzigingen: 30880-56

Nr. 45 AMENDEMENT VAN HET LID ÇÖRÜZ

Ontvangen 28 november 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Na artikel 2 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 2a

Ambtenaren die zijn aangesteld bij het Landelijk selectie- en opleidingsinstituut politie, Politie onderwijs- en kenniscentrum dan wel gedetacheerd zijn bij het Landelijk selectie- en opleidingsinstituut politie, Politie onderwijs- en kenniscentrum zijn ambtenaren van politie als bedoeld in artikel 2, onder a.

Toelichting

Het amendement heeft tot doel een eind te maken aan omslachtige en bureaucratische administratieve constructies, zoals die de afgelopen jaren noodgedwongen werden gehanteerd tussen korpsen en de Politieacademie. Hiertoe behoort onder meer een convenant uit 1994 tussen het LSOP en het korps Utrecht, waardoor ambtenaren van politie worden aangesteld bij het korps Utrecht en vervolgens gedetacheerd bij de Politieacademie , met een verregaand mandaat aan het bevoegd gezag van de Politieacademie als werkgever van betrokkenen. Constructies als deze leiden tot onduidelijke situaties en tot situaties waarin werknemers rechtspositioneel geen duidelijke thuisbasis hebben.

De onmogelijkheid voor de Politieacademie om executieven in dienst te hebben staat een instroom van ervaren praktijkdeskundigen in het politieonderwijs (en andersom) in de weg. Deze regel staat ook het meedraaien in de praktijk van docenten of het inzetten van medewerkers van de Politieacademie bij calamiteiten of zaken waarin specialistische expertise in onderzoeken gebruikt kan worden in de weg.

Vandaar dat artikel als gevolg van dit amendement met zoveel woorden het personeel in dienst van de Politieacademie aanmerkt als «ambtenaren van politie».

Çörüz