Kamerstuk 30061-8

Wijziging Wet op de omzetbelasting 1968 ivm aanpak constructies mbt (on)roerende zaken; Nota van wijziging

Dossier: Wijziging van de Wet op de omzetbelasting 1968 in verband met de aanpak van constructies met betrekking tot (on)roerende zaken alsmede in verband met een aanpassing op enkele onderdelen

Gepubliceerd: 11 juli 2005
Indiener(s):
Onderwerpen: belasting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-30061-8.html
ID: 30061-8
Origineel: 30061-2

30 061
Wijziging van de Wet op de omzetbelasting 1968 in verband met de aanpak van constructies met betrekking tot (on)roerende zaken alsmede in verband met een aanpassing op enkele onderdelen

nr. 8
NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 11 juli 2005

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

In artikel I worden na onderdeel E twee nieuwe onderdelen ingevoegd, luidende:

Ea. Aan artikel 29, derde lid, wordt na de woorden «een korting voor contante betaling» een zinsnede toegevoegd, luidende: en in gevallen waarin de ondernemer die een prestatie verricht en diens afnemer ter zake van hun overeenkomst, direct of indirect, niet handelen als zelfstandige partijen als bedoeld in artikel 8, zevende lid, eerste en tweede volzin.

Eb. Aan artikel 29a, tweede lid, wordt na de woorden «een korting voor contante betaling» een zinsnede toegevoegd, luidende: en in gevallen waarin de ondernemer die een prestatie verricht en diens afnemer ter zake van hun overeenkomst, direct of indirect, niet handelen als zelfstandige partijen als bedoeld in artikel 8, zevende lid, eerste en tweede volzin.

Toelichting

Voor een toelichting op deze wijzigingen verwijs ik naar paragraaf 6 van de nota naar aanleiding van het verslag, waar ik de noodzaak ervan heb toegelicht (naar aanleiding van de vraag van de leden van de PvdA-fractie naar de relatie tussen artikel 29 en de toepassing van de normale waarde).

De Staatssecretaris van Financiën,

J. G. Wijn