Stemming

Amendement van het lid Bouchallikh over de verplichting een student-lid deel uit te laten maken van de geschillenadviescommissie

43,3 %
56,7 %


Volt

Groep Van Haga

D66

Omtzigt

SGP

VVD

SP

Fractie Den Haan

DENK

CDA

BBB

PVV

GL

CU

PvdA

FVD

BIJ1

JA21

PvdD


Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID BOUCHALLIKH

Ontvangen 27 januari 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel Q, wordt in het voorgestelde artikel 7.5.7 na het eerste lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 1a. Van de geschillenadviescommissie maakt onderdeel uit een door de studentenraad van een instelling die de commissie heeft opgericht of van een instelling die zich bij de commissie heeft aangesloten voorgedragen student die is ingeschreven bij die instelling.

II

In artikel III, onderdeel N, wordt in het voorgestelde artikel 7.5.5 na het eerste lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 1a. Van de geschillenadviescommissie maakt onderdeel uit een bij een instelling die de commissie heeft opgericht of van een instelling die zich bij de commissie heeft aangesloten ingeschreven student.

Toelichting

Met het onderhavig wetsvoorstel worden instellingen verplicht tot het inrichten van een onafhankelijke geschillenadviescommissie. Indiener wil met dit amendement ervoor zorgen dat er een betere balans is in de samenstelling van de nieuwe geschillenadviescommissie. Om het studentenperspectief ook te waarborgen in de besluiten van de geschillenadviescommissie en bij het oordelen over de toepassing van het recht wil de indiener dat er ook altijd een student-lid zitting heeft in de geschillenadviescommissie, die in het Europese deel van Nederland wordt benoemd op voordracht van de centrale studentenvertegenwoordiging van de onderwijsinstelling.

Bouchallikh


Amendement van het lid Bouchallikh over de verplichting een student-lid deel uit te laten maken van de geschillenadviescommissie

2022-01-27
Dossier: 35625
Indiener(s): Bouchallikh
Onderwerpen: beroepsonderwijs onderwijs en wetenschap
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35625-9.html