Stemming

Amendement van het lid Van Baarle over het bevorderen van de kennis van het studentenstatuut

100,0 %
0,0 %


SGP

Volt

CDA

BIJ1

PvdD

FVD

SP

Omtzigt

VVD

BBB

PVV

GL

Fractie Den Haan

PvdA

Groep Van Haga

DENK

CU

D66

JA21


Nr. 11 AMENDEMENT VAN HET LID VAN BAARLE

Ontvangen 27 januari 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel J, wordt het voorgestelde artikel 7.4.8, vierde lid, na de eerste zin een zin ingevoegd, luidende: Het bevoegd gezag bevordert voorts de kennis van het studentenstatuut.

II

In artikel III, onderdeel H, wordt in het voorgestelde artikel 7.4.10, aanhef, na de eerste zin een zin ingevoegd, luidende: Het bevoegd gezag bevordert voorts de kennis van het studentenstatuut.

Toelichting

Een kwart van alle mbo-studenten geeft aan slecht geïnformeerd te zijn over hun rechten en plichten en bijna één derde is ontevreden over de manier waarop hun instelling klachten afhandelt.1 Met dit amendement stelt initiatiefnemer voor om onderwijsinstellingen een inspanning mee te geven om het studentenstatuut onder de aandacht te brengen van haar studenten. Door deze inspanning zullen studenten beter worden geïnformeerd over hun rechten en plichten.

De voorgestelde toevoeging heeft nagenoeg eenzelfde formulering als artikel 1.3.9 lid 4 Wet educatie en beroepsonderwijs, dat het bevoegd gezag aanzet om de kennis en het gebruik van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling te bevorderen.

Van Baarle


Amendement van het lid Van Baarle over het bevorderen van de kennis van het studentenstatuut

2022-01-27
Dossier: 35625
Indiener(s): Stephan van Baarle (DENK)
Onderwerpen: beroepsonderwijs onderwijs en wetenschap
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35625-11.html