Stemming

Amendement van de leden Mei Li Vos en De Liefde over het inzichtelijk maken van de kostentoerekening door de verlener van de universele postdienst

100,0 %
0,0 %


PvdA

CU

SGP

PvdD

50PLUS

D66

CDA

PVV

SP

VVD

GL


Nr. 13 AMENDEMENT VAN DE LEDEN MEI LI VOS EN DE LIEFDE

Ontvangen 20 juni 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I worden na onderdeel D twee onderdelen ingevoegd, luidende:

Da

In artikel 21, tweede lid, wordt de zinsnede «artikelen 22, tweede lid» vervangen door: artikelen 22, derde lid.

Db

Artikel 22 wordt als volgt gewijzigd:

a. Onder vernummering van het tweede tot het derde lid, wordt een lid ingevoegd, luidende:

  • 2. Een verlener van de universele dienst maakt de toerekening van de kosten en opbrengsten van de universele postdienst en de kosten en opbrengsten van andere activiteiten inzichtelijk aan de Autoriteit Consument en Markt.

b. Aan het einde van het derde lid (nieuw), wordt onder vervanging van de punt door een komma, een zinsdeel toegevoegd, luidende: alsmede over de wijze waarop een verlener van de universele dienst de in het tweede lid bedoelde toerekening van kosten en opbrengsten inzichtelijk maakt.

Toelichting

Met deze aanvulling wordt een verlener van de universele dienst verplicht om zijn kostentoerekening inzichtelijk te maken. In de Postregeling 2009 zullen vervolgens nadere regels worden gesteld waarmee in concreto wordt geregeld hoe dit inzicht moet worden gegeven.

Op deze manier kan de ACM de omvang van de kosten van de universele postdienstverlening beter vaststellen, zodat discussies over te hoge of te lage tarieven kunnen worden voorkomen. Ook kan dan beter worden vastgesteld of er netto kosten zijn, en zo ja, hoe hoog deze zijn. Op deze manier kan ook een betere afweging gemaakt worden over eventuele aanpassingen van de universele postdienstverlening.

Mei Li Vos De Liefde


Amendement van de leden Mei Li Vos en De Liefde over het inzichtelijk maken van de kostentoerekening door de verlener van de universele postdienst

2013-06-20
Dossier: 33501
Indiener(s): Bart de Liefde (VVD), Mei Li Vos (PvdA)
Onderwerpen: economie overige economische sectoren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33501-13.html