Stemming

Amendement van het lid Remkes over uitwerking van voorwaarde van gemenschappelijke huishouding in AMVB met voorhang

46,7 %
53,3 %


Verdonk

PVV

PvdD

SP

SGP

GL

PvdA

CDA

D66

CU

VVD


31 930
Wijziging van de Successiewet 1956 en enige andere belastingwetten (vereenvoudiging bedrijfsopvolgingsregeling en herziening tariefstructuur in de Successiewet 1956, alsmede introductie van een regeling voor afgezonderd particulier vermogen in de Wet inkomstenbelasting 2001 en de Successiewet 1956)

nr. 26
AMENDEMENT VAN HET LID REMKES

Ontvangen 9 oktober 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Het in artikel I, onderdeel B, opgenomen artikel 1a wordt als volgt gewijzigd:

1. In het zesde lid wordt «onder bij ministeriële regeling te stellen voorwaarden» vervangen door: onder bij algemene maatregel van bestuur te stellen voorwaarden.

2. Aan het zesde lid wordt een volzin toegevoegd, luidende: De voordracht voor de krachtens de eerste volzin vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt niet eerder gedaan dan vier weken nadat het ontwerp aan beide kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

Toelichting

In het voorgestelde artikel 1a, zesde lid, van de Successiewet 1956 is bepaald dat ongehuwden die partner waren ook nadat de gezamenlijke huishouding tegen de wil van de betrokkenen is geëindigd onder voorwaarden als partner kunnen blijven worden aangemerkt. Daarbij kan worden gedacht aan de situatie dat een van de partners in een verzorgingshuis moet worden opgenomen. In het wetsvoorstel wordt voorgesteld de voorwaarden daarvoor te bepalen bij ministeriële regeling. De wijziging in dit amendement strekt ertoe de voorwaarden te bepalen bij algemene maatregel van bestuur, zodat de uitgewerkte voorwaarden in de ministerraad worden besproken en vervolgens worden voorgelegd aan de Raad van State alvorens ingevoerd te worden. Tevens wordt voorgesteld de voordracht van die algemene maatregel van bestuur via een zogenoemde voorhangprocedure te laten verlopen.

Remkes


Amendement van het lid Remkes over uitwerking van voorwaarde van gemenschappelijke huishouding in AMVB met voorhang

2009-10-09
Dossier: 31930
Indiener(s): Johan Remkes (VVD)
Onderwerpen:
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31930-26.html