Kamerstuk 36410-XII-81

Reactie op de motie van het lid Heutink c.s. over onderzoek naar invoering van een gepersonaliseerd kenteken (Kamerstuk 36410-XII-29)

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (XII) voor het jaar 2024

Gepubliceerd: 15 april 2024
Indiener(s): Mark Harbers (minister infrastructuur en waterstaat) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36410-XII-81.html
ID: 36410-XII-81

Nr. 81 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 15 april 2024

Bij de begrotingsbehandeling Infrastructuur en Waterstaat in januari 2024 is de motie van het lid Heutink aangenomen1.

De motie verzoekt de regering te onderzoeken of een gepersonaliseerd kenteken kan worden ingevoerd, en hierbij ook te kijken naar een koppeling met een persoon, maar ook met een voertuig, en de Kamer voor het zomerreces dit onderzoek, inclusief de kosten-batenanalyse, te doen toekomen.

Gezien de complexiteit van het onderwerp, heeft het de voorkeur om onafhankelijk en grondig te onderzoeken hoe een systeem met gepersonaliseerde kentekens er uit zou kunnen zien voor Nederland en wat de eventuele kosten, maar ook baten, zouden zijn. Daarom is er gekozen om dit onderzoek uit te besteden aan een externe partij.

De wens van de Tweede Kamer om dit onderzoek voor de zomer te ontvangen, is daarmee niet haalbaar. U wordt in het najaar 2024 geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, M.G.J. Harbers