Gepubliceerd: 14 december 2023
Indiener(s): Mark Harbers (minister infrastructuur en waterstaat) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36410-XII-15.html
ID: 36410-XII-15

Nr. 15 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 14 december 2023

Met deze brief wordt invulling gegeven aan het verzoek van de Minister van Financiën om interim-rapporten van de ADR naar de vaste Kamercommissies te sturen (Kamerstukken 2023–2024, 31 865, nr. 238). Hiermee worden de vaste Kamercommissies tussentijds op de hoogte gebracht van ontwikkelingen in het financieel beheer bij de ministeries. Het auditrapport wordt ook gepubliceerd op de website van rijksoverheid.

Reactie op interim-rapport

Het auditrapport heeft het karakter van een early warning: de aandachtspunten zijn besproken met de ADR zodat maatregelen kunnen worden getroffen met het oog op de verantwoording over 2023.

Het algemene beeld wordt herkend dat bij de meeste bevindingen stappen voorwaarts zijn gezet. Mogelijk worden enkele van deze bevindingen dit jaar opgelost; dat zal blijken uit het auditrapport over 2023.

Voor alle bevindingen zijn verbeterplannen opgesteld. Deze lopen eind dit jaar af; op dat moment zijn alle maatregelen geïmplementeerd waarmee de bevindingen kunnen worden opgelost. Voor de bevindingen die doorlopen naar 2024 (naar verwachting inkoopbeheer en prestatieverklaringen) zal daarnaast de monitoring worden versterkt zodat tijdig kan worden bijgestuurd, mochten de maatregelen niet tot het gewenste resultaat leiden.

Over de voortgang wordt u wederom geïnformeerd via het jaarverslag van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het bijbehorende auditrapport.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, M.G.J. Harbers