Kamerstuk 36410-VI-35

Amendement van het lid Bikker over extra middelen voor de aanpak Samen tegen mensenhandel

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (VI) voor het jaar 2024

Gepubliceerd: 6 februari 2024
Indiener(s): Mirjam Bikker (CU)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36410-VI-35.html
ID: 36410-VI-35

38,7 %
61,3 %

VVD

Volt

NSC

SGP

CDA

FVD

SP

BBB

D66

JA21

PVV

CU

PvdD

DENK

GroenLinks-PvdA


Nr. 35 AMENDEMENT VAN HET LID BIKKER

Ontvangen 6 februari 2024

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 33 Veiligheid en criminaliteitsbestrijding worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 2.000 (x € 1.000).

II

In artikel 33 Veiligheid en criminaliteitsbestrijding worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 2.000 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement verhoogt de uitgaven voor de aanpak Samen tegen Mensenhandel. Vanuit de Tweede Kamer en vanuit het veld bestaat de bredere wens voor een fundamentele herziening van het actieplan omdat op dit moment onvoldoende aandacht is voor onder andere de aanpak van klanten, de bescherming van minderjarigen, criminele uitbuiting, opvang van slachtoffers en technologie. Deze wens is ook geuit in de aangenomen motie Bikker c.s.1 Voor deze versterking zijn extra middelen nodig. Daarin voorziet dit amendement.

Dekking wordt gevonden in de beleidsmatig gereserveerde middelen onder artikel 33. De € 45 miljoen die hiervoor beschikbaar zijn, zijn voor diverse opdrachten en niet bestuurlijk of juridisch verplichte activiteiten. Met voorliggend amendement blijven nog afdoende middelen over om hierin te voorzien.

Bikker